Σ.Κ.Α.ΣΕ: Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα με Αναπηρία

«Εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για τα αυτονόητα», δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κινητικά Αναπήρων Σερρών Γιάννης Χουβαρδάς, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Ο κ. Χουβαρδάς είπε, πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει βήματα στο Νομό Σερρών για τα ΑΜΕΑ αλλά σαφώς χρειάζονται συνεχώς περισσότερα, με κυρίαρχο ζητούμενο την αυτόνομη διαβίωση.

Η διεκδίκηση“, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή, “γίνεται με πυξίδα τις δυνατότητες και τις ανάγκες τους και αφορά μεταξύ άλλων: την κατάργηση των φόρων στα είδη πλατιάς κατανάλωσης- γενναία μείωση τιμών και πλαφόν σε βασικά είδη, γενναία αύξηση όλων των αναπηρικών επιδομάτων και συντάξεων, προστασία της πρόσβασης σε κάθε ΑμεΑ στην απαιτούμενη κατανάλωση ενέργειας, θέρμανση, προσωπικό βοηθό για όλους τους ΑμεΑ που δε μπορούν να διαβιώσουν αυτόνομα. Ενταγμένο σε δημόσια δομή, όπως το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι». Καμία εμπλοκή εταιρειών, δημιουργία ανοιχτής δωρεάν και πλήρως στελεχωμένης δομής φιλοξενίας ΑμεΑ στην Π.Ε. Σερρών με ευθύνη της πολιτείας“.

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, σήμερα Παρασκευή, διοργανώνουν στις 7 το απόγευμα στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών εκδήλωση με θέμα: «Ο αγώνας των ΑμεΑ για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους και την κοινωνική ισοτιμία σε μία εποχή εκπληκτικών επιστημονικών δυνατοτήτων και εκρηκτικών κοινωνικών αντιθέσεων».

Αύριο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στον Πεζόδρομο. Κ. Καραμανλή Μουσική Παράσταση Διαμαρτυρίας: «Καμία προσαρμογή στους καιάδες της ενεργειακής φτώχειας, της πείνας, των πολέμων»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος