Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Ξεκίνησε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών

Ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Απριλίου οι δράσεις καταπολέμησης των κουνουπιών για το τρέχον έτος, στο πλαίσιο του σχετικού τριετούς προγράμματος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πρώτες δράσεις αφορούν δειγματοληψίες προνυμφών στα υγροτοπικά συστήματα καθώς και στο περιαστικό και αστικό σύστημα των οικισμών της Κεντρικής Μακεδονίας. Κατά τις δειγματοληψίες προνυμφών συλλέγονται στοιχεία που αφορούν την ανάπτυξη και τον πληθυσμό τους ανά περιοχή, προκειμένου να προγραμματίζονται οι κυρίως εργασίες καταπολέμησης δίνοντας προτεραιότητα όπου απαιτείται, προκειμένου να μειώνεται η όχληση αλλά κυρίως ο κίνδυνος εξάπλωσης ασθενειών που οφείλονται στα κουνούπια.

«Φέτος νωρίτερα από κάθε χρονιά αρχίζουμε τις δράσεις για την καταπολέμηση των κουνουπιών. Και φέτος η κυριότερη απειλή, πέρα από την όχληση, είναι ο ιός του Δυτικού Νείλου και γι’ αυτό φροντίζουμε σε συνεργασία με τους επιστήμονες να εντοπίσουμε εγκαίρως τυχόν μολυσμένα κουνούπια, να περιορίσουμε τις εστίες και να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος