Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας: Εξυπηρέτηση με ένα «κλικ» για άδειες οδήγησης

Παρελθόν θα αποτελεί  η αναμονή στα γκισέ των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας που σχετίζονται με τις άδειες οδήγησης. Πλήρως ηλεκτρονικά, χωρίς την υποχρέωση της φυσικής παρουσίας γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών από τις Διευθύνσεις Μεταφορών και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Μέσα από μια ιδιαίτερα απλή διαδικασία οι ενδιαφερόμενοι θα προβαίνουν ψηφιακά: στην αντικατάσταση άδειας οδήγησης με νέου τύπου, στην έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω φθοράς και στην έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης λόγω κλοπής ή απώλειας. Οι πολίτες, δηλαδή, θα μπορούν πλέον με την επισύναψη φωτογραφίας και δείγματος υπογραφής, αλλά και την έκδοση και πληρωμή του κατάλληλου παράβολου να εξυπηρετηθούν στις άδειες οδήγησης.

«Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αποτελεί μέρος ενός συνολικού έργου ψηφιοποίησης των διαδικασιών στις Διευθύνσεις Μεταφορών. Παράλληλα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προετοιμάζει άμεσα το ψηφιακό μετασχηματισμό πολλών υπηρεσιών της, με κεντρικό στόχο τη διευκόλυνση της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών, αλλά και την επιτάχυνση του έργου της με την αποζημίωση διοικητικών βαρών και την αντιμετώπιση γραφειοκρατικών καθυστερήσεων», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης Άγγελος Χαριστέας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος