Η παρουσίαση του 6ου τόμου του επιστημονικού περιοδικού «Σερραϊκά Σύμμεικτα» της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.) θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, στις 7 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο “Γ. Καφταντζής” της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σερρών, στο πλαίσιο του αφιερώματος Πνευματικοί Δημιουργοί των Σερρών, των Μαθημάτων Κλασσικής Παιδείας.
Η Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών, δραστηριοποιείται στην πόλη των Σερρών από το 1994 με σκοπό την επιστημονική έρευνα κάθε θέματος που αφορά τις Σέρρες και την περιοχή τους και ειδικότερα την περισυλλογή, διατήρηση, καταγραφή, μελέτη και δημοσίευση του ιστορικού, θεολογικού, φιλολογικού, δικαϊκού, γλωσσικού, αρχαιολογικού, λαογραφικού και καλλιτεχνικού υλικού.

Τα «Σερραϊκά Σύμμεικτα» είναι περιοδική έκδοση της Ε.Μ.Ε.Ι.Σ., επιστημονικού περιεχομένου, η οποία ευελπιστεί να αποτελέσει βήμα έκφρασης των επιστημόνων και ερευνητών της τοπικής μας ιστορίας. Η θεματολογία του έκτου τόμου καλύπτει ποικίλα επιστημονικά πεδία. Οι εισηγήσεις είναι πρωτότυπες και αναφέρονται χρονολογικά σε θέματα της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής των Σερρών από την αρχαιότητα έως τα μέσα του 20ου αιώνα.
Η παρουσίαση του επιστημονικού περιοδικού θα γίνει από τον Διώγο Κωνσταντίνο, Δρ Νεότερης Ιστορίας Α.Π.Θ., φιλόλογο και την Μπάρμπα Ειρήνη, καθηγήτρια φιλόλογο.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος