Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν Όμο

Την πιο ηχηρή μεταγραφή στα πρωταθλήματα εκτός Σούπερ Λιγκ έκανε ο Πανσερραϊκός που απέκτησε τον 34χρονο πολύπειρο αμυντικό μέσο Σουλεϊμάν Όμο.

Μια «βόμβα μεγατόνων» για τα «λιοντάρια» που συνεχίζουν να εντυπωσιάζουν και να δείχνουν ότι είναι αποφασισμένα να ανέβουν σε σύντομο διάστημα τα… σκαλιά του Ελληνικού ποδοσφαίρου και να βρεθούν στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν Όμο
O Σουλεϊμάν Όμο αντίπαλος με τον νυν προπονητή του στον Πανσερραϊκό Άγγελο Διγκόζη σε παιχνίδι κυπέλλου Αιγάλεω-Ξάνθη για το κύπελλο Ελλάδος στις 10.10.2007

Ο Σουλεϊμάν Όμο έρχεται στον Πανσερραϊκό μετά από μια λαμπρή πορεία στα πρωταθλήματα της χώρας (με 149 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ και επτά γκολ, 148 στη Β εθνική και 13 γκολ και 24 συμμετοχές στο κύπελλο Ελλάδος κι ένα γκολ) και ξαναβρίσκει τον Άγγελο Διγκόζη με τον οποίο υπήρξαν αντίπαλοι στη Σούπερ Λιγκ ενώ ο προπονητής του Πανσερραϊκού τον είχε παίκτη σε Τύρναβο (2013-14) και Κέρκυρα (2015-16).

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν Όμο
Αντίπαλος της νέας του ομάδας σε αγώνα Β εθνικής στις 17.02.2008 στο Δημοτικό γήπεδο Σερρών με τη φανέλα του Αιγάλεω κόντρα στον Φοφόνκα

Ο Σουλεϊμαν Όμο  αγωνίστηκε σε Αιγάλεω (τρία χρόνια), Ηλυσιακό, Πανιώνιο (τέσσερα χρόνια), Τύρναβο, Ερμιονίδα, Κέρκυρα, Αχαρναϊκό, Λαμία (Α) και Λεβαδειακό(Α), πανηγύρισε άνοδο με τη Λαμία στην Α εθνική, με την Ελληνίδα σύζυγο του απέκτησε δύο κοριτσάκια ενώ εκπρόσωπος του και μάνατζερ του είναι ο Σερραίος Γιάννης Μπιτζίδης.

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν Όμο
Με αντίπαλο τον Ριβάλντο σε αγώνα του Αιγάλεω με τον Ολυμπιακό στις 10.12.2006

Σύμφωνα με την  el.wikipedia που αφιερώνει μεγάλο χώρο της για τον νέο παίκτη του Πανσερραϊκού:

Ο Σουλεϊμάν Ακίμ Ομολάντε (αγγλ.: Souleiman Akim Omolade) ή Σουλεϊμάν Όμο (γεν. 1985), όπως έχει «πολιτογραφηθεί» στην Ελλάδα, είναι αμυντικός ποδοσφαιριστής από τη Νιγηρία. Αγωνιζόταν στον Λεβαδιακό.

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν Όμο
Πανηγυρισμός του Όμο σε γκολ κόντρα στον Ατρόμητο στις 5.10.2009

Βιογραφικά στοιχεία

Ο Σουλεϊμάν Όμο γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1985. Πρωτόπαιξε στην Ευρώπη το 2003-04 με την ΦΚ Μόγκρεν όμαδα απο το Μαυροβούνιο.Την επόμενη σεζόν μετακομίζει στα Σκόπια στην πρωταθλήτρια Πομπέντα Πριλάπου (ФК Победа Прилеп), με την οποία αγωνίστηκε στον α΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και τη βοήθησε να τερματίσει στην 3η θέση στο πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας μια θέση στο επόμενο Κύπελλο Ιντερτότο.

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν Όμο
Στον αγώνα Αιγάλεω-Παναθηναϊκός στις 20.08.2006

Το καλοκαίρι του 2005 ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αιγάλεω, με το οποίο αγωνίστηκε για δύο χρονιές στην Α΄ Εθνική. Έκανε ντεμπούτο στην Α΄ Εθνική στις 27 Αυγούστου 2005 στο ματς Καλλιθέα-Αιγάλεω: 1-1. Έμεινε στην ομάδα ως και τη σεζόν 2007-08 (συνολικά τρεις σεζόν), που το Αιγάλεω αγωνίστηκε στη Β΄ Εθνική.

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν ΌμοΤο 2008-09 έπαιξε στον Ηλυσιακό στη Β΄ Εθνική. Τον Ιούνιο του 2009 υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε ως βασικός για τρεις σεζόν. Την περίοδο 2012-13 δεν ήταν στα αγωνιστικά πλάνα του νέου προπονητή Δημήτρη Ελευθερόπουλου και τον Ιανουάριο του 2013 αποδεσμεύτηκε.

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν ΌμοΤο καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας ενός έτους με την ομάδα του Τυρνάβου (Football League) όπου αγωνίστηκε ως βασικός.

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν ΌμοΕπόμενος σταθμός του πολύπειρου μέσου η Ερμιονίδα (Football League), όπου επισης αγωνίστηκε ως βασικός με 32 συμμετοχές, σημειώνοντας 4 γκολ.

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν ΌμοΣτη συνέχεια ο Σουλεϊμάν Όμο πήρε μεταγραφή στην Κέρκυρα και στον Αχαρναϊκό, ήταν από τους βασικούς συντελεστές ανόδου της Λαμίας στη Σούπερ Λιγκ ενώ μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην κορυφαία κατηγορία με Λαμία και Λεβαδειακό.

Τα στοιχεία του από το soccerbase.gr είναι:

Πανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν ΌμοΠανσερραϊκός: «Βόμβα μεγατόνων» με Σουλεϊμάν Όμο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος