Πανσερραϊκός: Με την εμπειρία του Σουλεϊμάν Όμο για… πιο ψηλά

Με έναν από τους πιο έμπειρους ποδοσφαιριστές στα Ελληνικά πρωταθλήματα,  τον Σουλεϊμάν Όμο θα παρουσιαστεί ο Πανσερραϊκός τη νέα περίοδο.

Οι «κόκκινοι» είχαν… «ταράξει τα νερά» στη Γ εθνική τον περασμένο Φεβρουάριο αποκτώντας τον 34χρονο πολύπειρο αμυντικό μέσο, ο οποίος όμως πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο σε πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος.

Πανσερραϊκός: Με την εμπειρία του Σουλεϊμάν Όμο για… πιο ψηλάΤην αξία και την εμπειρία του όμως ο Σουλεϊμάν Όμο μπορεί να τη δείξει τη νέα χρονιά αφού σήμερα ανακοινώθηκε η ανανέωση της συνεργασίας του Πανσερραϊκού μαζί του.

Πανσερραϊκός: Με την εμπειρία του Σουλεϊμάν Όμο για… πιο ψηλάΟ Σουλεϊμάν Όμο φόρεσε τον Φεβρουάριο την κόκκινη φανέλα του Πανσερραϊκού μετά από μια λαμπρή πορεία στα πρωταθλήματα της χώρας (με 149 συμμετοχές στη Σούπερ Λιγκ και επτά γκολ, 148 στη Β εθνική και 13 γκολ και 24 συμμετοχές στο κύπελλο Ελλάδος κι ένα γκολ) και ξαναβρήκε στα «λιοντάρια» τον Άγγελο Διγκόζη με τον οποίο υπήρξαν αντίπαλοι στη Σούπερ Λιγκ ενώ ο προπονητής του Πανσερραϊκού τον είχε παίκτη σε Τύρναβο (2013-14) και Κέρκυρα (2015-16).

Πανσερραϊκός: Με την εμπειρία του Σουλεϊμάν Όμο για… πιο ψηλάΟ Σουλεϊμαν Όμο  αγωνίστηκε σε Αιγάλεω (τρία χρόνια), Ηλυσιακό, Πανιώνιο (τέσσερα χρόνια), Τύρναβο, Ερμιονίδα, Κέρκυρα, Αχαρναϊκό, Λαμία (Α) και Λεβαδειακό(Α), πανηγύρισε άνοδο με τη Λαμία στην Α εθνική, με την Ελληνίδα σύζυγο του απέκτησε δύο κοριτσάκια ενώ εκπρόσωπος του και μάνατζερ του είναι ο Σερραίος Γιάννης Μπιτζίδης.

Σύμφωνα με την  el.wikipedia που αφιερώνει μεγάλο χώρο της για τον νέο παίκτη του Πανσερραϊκού:

Ο Σουλεϊμάν Ακίμ Ομολάντε (αγγλ.: Souleiman Akim Omolade) ή Σουλεϊμάν Όμο (γεν. 1985), όπως έχει «πολιτογραφηθεί» στην Ελλάδα, είναι αμυντικός ποδοσφαιριστής από τη Νιγηρία. Αγωνιζόταν στον Λεβαδιακό.

Πανσερραϊκός: Με την εμπειρία του Σουλεϊμάν Όμο για… πιο ψηλάΒιογραφικά στοιχεία

Ο Σουλεϊμάν Όμο γεννήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 1985. Πρωτόπαιξε στην Ευρώπη το 2003-04 με την ΦΚ Μόγκρεν όμαδα απο το Μαυροβούνιο.Την επόμενη σεζόν μετακομίζει στα Σκόπια στην πρωταθλήτρια Πομπέντα Πριλάπου , με την οποία αγωνίστηκε στον α΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και τη βοήθησε να τερματίσει στην 3η θέση στο πρωτάθλημα εξασφαλίζοντας μια θέση στο επόμενο Κύπελλο Ιντερτότο.

Το 2008-09 έπαιξε στον Ηλυσιακό στη Β΄ Εθνική. Τον Ιούνιο του 2009 υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών με τον Πανιώνιο, στον οποίο αγωνίστηκε ως βασικός για τρεις σεζόν. Την περίοδο 2012-13 δεν ήταν στα αγωνιστικά πλάνα του νέου προπονητή Δημήτρη Ελευθερόπουλου και τον Ιανουάριο του 2013 αποδεσμεύτηκε.

Το καλοκαίρι του 2013 υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας ενός έτους με την ομάδα του Τυρνάβου (Football League) όπου αγωνίστηκε ως βασικός.

Επόμενος σταθμός του πολύπειρου μέσου η Ερμιονίδα (Football League), όπου επισης αγωνίστηκε ως βασικός με 32 συμμετοχές, σημειώνοντας 4 γκολ.


Πανσερραϊκός: Με την εμπειρία του Σουλεϊμάν Όμο για… πιο ψηλά
Ο Σουλεϊμάν Ομο αντίπαλος στο γήπεδο με τον νυν προπονητή του, Άγγελο Διγκόζη

Στη συνέχεια ο Σουλεϊμάν Όμο πήρε μεταγραφή στην Κέρκυρα και στον Αχαρναϊκό, ήταν από τους βασικούς συντελεστές ανόδου της Λαμίας στη Σούπερ Λιγκ ενώ μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην κορυφαία κατηγορία με Λαμία και Λεβαδειακό.

Τα στοιχεία του από το soccerbase.gr είναι:

Πανσερραϊκός: Με την εμπειρία του Σουλεϊμάν Όμο για… πιο ψηλά

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος