Πάμε σαν άλλοτε… Τα κύπελλα της Ε.Π.Σ. Σερρών

Το τρίτο κύπελλο στην τροπαιοθήκη της θέλει να βάλει αύριο Σάββατο 22 Απριλίου η Ε.Π.Σ. Σερρών με την Μικτή  ομάδα των Νέων της να αντιμετωπίζει στον τελικό του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων την Ε.Π. Σ. Ηρακλείου.

Η Ε.Π.Σ. Σερρών έχει εκπροσωπηθεί τρεις φορές σε τελικό Πανελληνίου πρωταθλήματος κι έχει κατακτήσει δύο κύπελλα. Οι τελικοί της Ε.Π.Σ. Σερρών ήταν:

1992: γήπεδο Καλλιθέας

Παίδες: ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ-ΕΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: 1-0

Η Μικτή ομάδα Παίδων με προπονητή τον Μιχάλη Παυλίδη κέρδισε το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της με παίκτες όπως ο Σωτήρης Κωνσταντινίδης, ο αρχηγός Στέργιος Γαλάνης, ο Χρήστος Ηλιόπουλος, ο Καπρινιώτης, ο Χατζημαργαρίτης, ο Βαγενάς κ.α.

Πάμε σαν άλλοτε… Τα κύπελλα της Ε.Π.Σ. Σερρών
1994: γήπεδο Τρικάλων

Νέοι: ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ-ΕΠΣ ΑΘΗΝΑΣ 2-1 στα πέναλτι(Γαλάνης και Κωνσταντινίδης).

Οι παίκτες της ομάδας  που είχαν κατακτήσει το τρόπαιο πριν δύο χρόνια ως παίδες έφτασαν στον τελικό και ως νέοι. Η κανονική διάρκεια του αγώνα που έγινε στις 28 Μαΐου του 1994 στο Εθνικό Στάδιο των Τρικάλων ολοκληρώθηκε με σκορ 1-1, ο Χρήστος Ηλιόπουλος άνοιξε το σκορ και ο Γιώργος Καραγκούνης με πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε ο ίδιος ισοφάρισε. Στη ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι οι Σερραίοι κέρδισαν 2-0 με τους Στέργιο Γαλάνη και Σωτήρη Κωνσταντινίδη να νικάνε τον Διονύση Χιώτη. Μάλιστα σήμερα ο Αντιδήμαρχος Σερρών πλέον Στέργιος Γαλάνης ευχήθηκε καλή επιτυχία στην ομάδα Νέων της ΕΠΣ Σερρών δημοσιοποιώντας στο προφίλ του στο Facebook το φύλλο αγώνα εκείνου του παιχνιδιού.  Η ομάδα με προπονητή τον Παύλο Χατζησαββίδη και συνεργάτη τον Γιώργο Γεωργιάδη (ήταν προπονητής της ομάδας Παίδων) είχε παίκτες τους Καπρινιώτη, Μεσέρδη, Βαλλιάνη, Γαλάνη, Ταπάτση, Γκόγκα, Κουρτίδη, Καπλανίδη, Χατζημαργαρίτη, Χατζή, Καλαποτλή, Κωνσταντινίδη, Ηλιόπουλο, Παυλίδη και Παπαϊωάννου.

Πάμε σαν άλλοτε… Τα κύπελλα της Ε.Π.Σ. Σερρών

Πάμε σαν άλλοτε… Τα κύπελλα της Ε.Π.Σ. Σερρών2008 Γήπεδο  Καισαριανής

Νέοι: ΕΠΣ ΣΕΡΡΩΝ-ΕΠΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 1-2

Το παιχνίδι έγινε με δύσκολες καιρικές συνθήκες (ζέστη), οι Κρητικοί προηγήθηκαν με τον Δωματά, οι Σερραίοι ισοφάρισαν με τον Ηλία Γκάλιο αλλά στο 93ο ο Τζανακάκης έκανε το 1-2 κι έδωσε το κύπελλο στην ομάδα του. Ο προπονητής Μανώλης Παπαδόπουλος είχε παίκτες που έκαναν καριέρα τα επόμενα χρόνια όπως ο Τέλης Καρασαλίδης (Πανσερραϊκός, Ηρακλής, Ξάνθη) και ο Δημήτρης Ανάκογλου (Πανσερραϊκός, ΑΕΚ, Άρης), τον επιθετικό του Πανσερραϊκού Δημήτρη Γκούρτσα και τους  Βοζίκη, Αϊβατζίδη, Μιντιούρη, Χατζάκο, Στεφανίδη, Παπώτη, Σιδηρόπουλο, Παπαδόπουλο, Ζιγκερίδη κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος