Π.Ε. Σερρών: Στα 1.410 τα νέα κρούσματα covid

Σταθερά στη δεύτερη εκατοντάδα παραμένει για μια ακόμη εβδομάδα ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Π.Ε. Σερρών.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης της covid-19 από τον ΕΟΔΥ ο αριθμός των νέων μολύνσεων για την εβδομάδα αναφοράς 8 – 14 Αυγούστου 2022 ανέρχεται στις 1.410, ενώ αναμένεται αυξητική τάση το επόμενο διάστημα.
Οι εκτιμήσεις των ειδικών κάνουν λόγο για αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού από τον Σεπτέμβριο, καθώς άπαντες θα έχουν επιστρέψει για τα καλά στους ρυθμούς της καθημερινότητας και θα υπάρχει μεγάλη κινητικότητα.
«Η αύξηση των κρουσμάτων θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, αποτέλεσμα του μεγάλου αριθμού των συνευρέσεων που έγιναν με εκδηλώσεις και πανηγύρια, της μετακίνησης του πληθυσμού και το ότι δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας, όπως είναι η χρήση μάσκας και αντισηπτικού» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Δημήτρης Μπαλαξής.
Όσον αφορά στην κατάσταση του νοσοκομείου από πλευράς ασθενειών με κορονοϊό την χαρακτήρισε απολύτως ελεγχόμενη, αν και σήμερα ο αριθμός των νοσηλειών εμφανίζεται αυξημένος σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα. Στους 18 ανέρχονται οι ασθενείς που νοσηλεύονται με covid,μεταξύ αυτών ένα βρέφος 3 μηνών.
Σύμφωνα με τον κ.Μπαλαξή σχεδόν το σύνολο των ασθενών είναι ηλικιωμένα άτομα με υποκείμενα νοσήματα, ενώ συνέστησε άμεσα το εμβολιασμό με την τέταρτη δόση σε όσους είναι άνω των 60 ετών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος