Π.Ε. Σερρών: Προβληματισμός για την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού – Η κατάσταση στο Νοσοκομείο

Έντονο προβληματισμό προκαλεί η αυξητική τάξη των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στην Π.Ε.Σερρών.

Τις τελευταίες δύο ημέρες η έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από την covid-19 του ΕΟΔΥ κατέγραψε 75 νέα κρούσματα, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των ασθενών με covid-19, που νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών. «Τις τελευταίες ώρες νοσηλεύονται 28 ασθενείς με covid-19, ενώ διασωληνομένοι στη ΜΕΘ βρίσκονται πέντε ασθενείς, όταν μέχρι πριν 8-10 μέρες η ΜΕΘ ήταν άδεια και οι ασθενείς στο νοσοκομείο μετρούνταν στα δάχτυλα» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής, σημειώνοντας  πως το  τελευταία τριήμερο σημειώθηκαν πέντε θάνατοι ασθενών με κορονοϊό. Ο κ.Μπαλαξής τόνισε την ανάγκη απαρέγκλιτης τήρησης των μέτρων αυτοπροστασίας, που –όπως είπε- μαζί με τον εμβολιασμό αποτελούν το μοναδικό μέτρο «ασπίδας» κατά της πανδημίας, χαρακτηρίζοντας επιπολαιότητα την όποια χαλάρωση και τον συγχρωτισμό.

Σύμφωνα με τα  στοιχεία του ΕΟΔΥ, ο μέσος όρος κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών στην Π.Ε. Σερρών είναι 20,86, ενώ 15,87 είναι τα κρούσματα ανά 100.000 πληθυσμό.

Στο μεταξύ άνοιξε σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα εμβολιασμού για τα άτομα του πληθυσμού που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 70 – 74 ετών , με την έναρξη των εμβολιασμών να γίνεται μετά από 3 ημέρες, δηλαδή την Δευτέρα 29 Μαρτίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η επόμενη ηλικιακή ομάδα είναι εκείνη των ατόμων 65-69 ετών, για την οποία η πλατφόρμα θα ανοίξει στις 2 Απριλίου 2021 .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος