Μηνύματα για την συμπλήρωση των 102 χρόνων Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου εξέδωσαν Δήμαρχοι της Π.Ε. Σερρών.
Κοινός τόπος των δηλώσεών τους: η διατήρηση της ιστορικής μνήμης και η συνέχιση του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων.


“«Καμίαν ‘κι ανασπάλω – Ποτέ δεν θα ξεχάσω!». Εκατόν δύο χρόνια από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Εκατόν δύο χρόνια γεμάτα από συγκλονιστικές μαρτυρίες. Εκατόν δύο χρόνια μνήμης για όλες εκείνες τις βασανισμένες ψυχές που έχασαν παιδιά, γονείς, συντρόφους και αδέρφια από το σκληρό εθνικιστικό πρόσωπο των Νεότουρκων που σφάγιασαν τους χριστιανικούς πληθυσμούς. Ο Δήμος Ηράκλειας τιμά την σημαντική αυτή επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό” αναφέρει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Ηράκλειας Γιώργος Κουτσάκης.
“Ημέρα Πένθους και οδύνης η σημερινή επέτειος της 19ης Μαΐου, καθώς θυμόμαστε και τιμούμε τις 353.000 ψυχές Ελλήνων στον Πόντο που εξολοθρεύτηκαν από την σοβινιστική μανία των Νεότουρκων.Ως Δήμος με έντονο το προσφυγικό του στοιχείο, ήμαστε διαρκώς στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τη διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων, που ξεκλήρισε γενιές, κατέστρεψε περιουσίες και άφησε έναν αναντικατάστατο κύκλο αθώου αίματος στην αρχέγονη γη των Παρευξείνιων Ελληνικών περιοχών.Ας γίνουν επιτέλους παγκοσμίως γνωστά, τα όσα διέπραξαν οι δήμιοι του Χριστιανισμού και των Ποντίων. Τα εφιαλτικά Τάγματα Εργασίας «Αμελέ Ταμπουρού», που είχαν ως κατάληξη την φρίκη του θανάτου, τα εγκλήματα των τσετών του Τοπάλ Οσμάν, και η Εθνοκάθαρση που οργάνωσε ο Μουσταφά Κεμάλ. Αποτελεί καθήκον, να αγωνισθούμε για τη παγκόσμια παραδοχή της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Ας ενισχύσουμε την ιστορική μνήμη ώστε να αποτελέσει η αναγνώριση αυτή συμβολική πράξη για την αποτροπή ανάλογων θηριωδιών σε βάρος της ανθρωπότητας. Η ιστορία οφείλει να τιμωρήσει έστω και ηθικά τον θύτη. Κρατάμε ζωντανή τη μνήμη και τον σεβασμό όσων ψυχών ζητούν δικαίωση στοχεύοντας στην τελική δικαίωση” αναφέρει σε μήνυμά του ο Δήμαρχος Σιντικής, Φώτης Δομουχτσίδης.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

