Π.Ε. Σερρών: Αντιπλημμυρικά έργα σε Αγ. Ιωάννη και Μπέλιτσα

Ισχυρή «ασπίδα» αντιπλημμυρικής προστασίας στην Π.Ε. Σερρών αναμένεται να δώσουν δύο παρεμβάσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στον χείμαρρο του Αγ.Ιωάννη και στην τάφρο της Μπέλιτσας, οι οποίες έχουν δρομολογηθεί για τον Ιούνιο και το φθινόπωρο, αντίστοιχα.

Η πρώτη παρέμβαση περιλαμβάνει επεμβάσεις καθαρισμού της κοίτης του χειμάρρου Αγίου Ιωάννη και ανύψωση αναχωμάτων σε κρίσιμα τμήματά του και είναι προϋπολογισμού 540.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη μελέτη θα πραγματοποιηθούν εργασίες καθαρισμού των τεχνικών, όπως γέφυρες και κιβώτια, από μπάζα και απορρίμματα, θα γίνουν εργασίες απομάκρυνσης των φερτών υλικών, καθώς και εργασίες συντήρησης αντιπλημμυρικών έργων του χειμάρρου Αγίου Ιωάννη.

Η δεύτερη παρέμβαση αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία των οικισμών που βρίσκονται δίπλα στην τάφρο Μπέλιτσα και εντάσσεται στο έργο «Επείγοντα έργα συντήρησης και αποκατάστασης αναχωμάτων τάφρου Μπέλιτσας στα Δημοτικά Διαμερίσματα Σκουτάρεως, Κωνσταντινάτου και Αγίας Ελένης του Δήμου Σερρών για την αντιμετώπιση εκτάκτων πλημμυρικών φαινομένων».

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να γίνουν εργασίες αποκατάστασης ζημιών των αναχωμάτων στην τάφρο της Μπέλιτσας, από τη συμβολή της με τον ποταμό Στρυμόνα έως τον οικισμό Καλών Δέντρων. Παράλληλα πρόκειται να γίνει καθαρισμός της τάφρου από βλάστηση, μπάζα και απορρίμματα, ώστε να αποκατασταθεί η βαθιά κοίτη στην πρότερη μορφή της.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και οι εργασίες θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο.

«Το πρόγραμμα καθαρισμού των χειμάρρων ολοκληρώνεται με ταχείς ρυθμούς. Αυτό κάναμε ήδη στον Κρουσοβίτη, τη Σουλτανίτσα, τον Κερκινίτη, την τάφρο της Μαυροθάλασας, τη Βέργη, αλλά και αλλού. Έπονται δύο ακόμη σημαντικές παρεμβάσεις που θα ξεκινήσουν το επόμενο διάστημα σε τρία δημοτικά διαμερίσματα του δήμου Σερρών και στην τάφρο Μπέλιτσα. Τα αντιπλημμυρικά έργα σώζουν ζωές και περιουσίες. Ταυτόχρονα είναι περιβαλλοντικά και κοινωνικά έργα, καθώς δημιουργούν περιβάλλον ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος