Π.Ε Σερρών: 60 θάνατοι από covid 19 από 1η Σεπτεμβρίου έως 25 Οκτωβρίου

Η αυξημένη επιδημιολογικά εικόνα της Π.Ε σχετικά με τις μολύνσεις από την
covid19 (χθες 25/10 ανακοινώθηκαν 105 κρούσματα) αντικατοπτρίζεται στην εικόνα προσέλευσης και νοσηλείας ασθενών με covid στο Νοσοκομείο Σερρών. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσηλευτικού Ιδρύματος των Σερρών Δημήτρης Μπαλαξής είπε πως από την 1η Σεπτεμβρίου έως και χθες 25 Οκτωβρίου είχαμε στην Π.Ε Σερρών 60 θανάτους από covid19 όπου οι 57 ασθενείς ήταν ανεμβολίαστοι.

Πόσοι ασθενείς νοσηλεύονται σήμερα
Σήμερα Τρίτη 26 Οκτωβρίου νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Σερρών 41 ασθενείς με covid19 σε απλές κλίνες και 10 στην ΜΕΘ. Το Νοσοκομείο Σερρών δεν έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει άλλους ασθενείς και ήδη όσοι χρήζουν νοσηλείας μεταφέρονται σε Νοσοκομεία άλλων Νομών, από Αλεξανδρούπολη μέχρι Πτολεμαΐδα, όπου υπάρχουν ελεύθερες κλίνες.

Πέντε γιατροί ειδικότητας από Κ.Υ στο Νοσοκομείο
Σχετικά με τη λειτουργία του Νοσοκομείου και τα κενά γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ο κ. Μπαλαξής είπε πως από χθες Δευτέρα ήρθαν πέντε γιατροί ειδικότητας στο Νοσοκομείο από Κέντρα Υγείας του Νομού, για την κλινική covid και άλλα τμήματα. Σχετικά με τους εμβολιασμούς υπάρχει μια κινητικότητα ιδιαίτερα για την 3η δόση όμως χαμηλά παραμένουν τα ποσοστά εμβολιασμού σε όλη την Π.Ε Σερρών. Μέχρι και χθες με πρώτη εμβολιάστηκαν 78.803 άτομα, με Β΄δόση 74.938 και με Γ’ δόση 3.620 άτομα (σύνολο 150.901)

Αναστολή προσχολικής μονάδας λόγω κρουσμάτων
Σε αναστολή της λειτουργίας του για δέκα μέρα προχώρησε ο 2ος Παιδικός Σταθμός του ΟΠΑΚΠΑ στην πόλη των Σερρών, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος