ΟΕΒΕΣ: Να δοθούν δωρεάν self-tests σε εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους

Την άμεση χορήγηση δωρεάν self-tests και για τους εργοδότες και τους αυτοαπασχολούμενους ζητά η Ομοσπονδία Επαγγελματικών- Βιοτεχνικών -Εμπορικών Σωματείων Ν.Σερρών.

Με επιστολή που απέστειλε στους Υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων η διοίκηση της Ομοσπονδίας ζητά την έκδοση διευκρινιστικής εγκύκλιου ώστε αφενός οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες  μικρών καταστημάτων να γνωρίζουν τι θα πρέπει να κάνουν και αφετέρου να τεθεί σε λειτουργία ο σχετικός μηχανισμός χορήγησης δωρεάν self-tests ώστε να διασφαλίσουν και τη νομιμότητα της εργασίας τους και τη δημόσια υγεία.

Για να λάβει κάποιος το self test θα πρέπει να έχει έμμισθη σχέση με τον εργοδότη, που να επιβεβαιώνεται με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, κάτι που δεν ισχύει για τους αυτοαπασχολούμενους. Παράλληλα, ενώ οι ίδιοι οι εργοδότες θα έρθουν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα σε περίπτωση που απασχολούν εργαζόμενο χωρίς βεβαίωση αρνητικού self test, οι ίδιοι ακόμη και αν εργάζονται στις επιχειρήσεις τους, δεν προβλέπεται να το κάνουν, υποστηρίζεται, μεταξύ άλλων, στο κείμενο της ανακοίνωσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος