Νιγρίτα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το “κλείσιμο” του Ειρηνοδικείου

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει, κυρίως στην περιοχή του δήμου Βισαλτίας, η δημοσιοποίηση του νέου δικαστικού χάρτη, βάσει του οποίου “κλείνει” το Ειρηνοδικείο Νιγρίτας.

Η αντιπρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, περιφερειακή σύμβουλος Σερρών της παράταξης «Πράξεις για τη Μακεδονία» και δικηγόρος Κέλυ Βαλταδώρου, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της σε γραπτή δήλωση,  εξαπολύοντας δριμεία «επίθεση» και προς την ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, κάνοντας λόγο “για ένα νομοσχέδιο με έντονη κομματική «χροιά», χωρίς τεχνοκρατική προσέγγιση, αλλά και χωρίς λογική”.

Νιγρίτα: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το “κλείσιμο” του Ειρηνοδικείου

Μιλώντας σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ Σερρών η κ. Βαλταδώρου τόνισε πως πρόκειται για ειρηνοδικείο με μεγάλη δικαστηριακή ύλη, εντός του δήμου Βισαλτίας, όπου βρίσκονται οι φυλακές Νιγρίτας και, όπως πρόσθεσε, δεν υπάρχει φυλακή ανά την Ελλάδα που να μην έχει κοντά ειρηνοδικείο. Παράλληλα, τόνισε πως οι χιλιομετρικές αποστάσεις είναι τεράστιες και μάλιστα με κακοτράχαλους δρόμους για έναν πολίτη, για παράδειγμα, από την Μαυροθάλλασα, που θα πρέπει βρίσκεται για υπόθεσή του στο Ειρηνοδικείο Σερρών στις 9 το πρωί. Συμπλήρωσε δε πως οι περισσότεροι κάτοικοι των χωριών είναι ηλικιωμένοι και αυτό συνεπάγεται διπλή ταλαιπωρία για αυτούς.

Η κ. Βαλταδώρου επισήμανε πως έγιναν ενέργειες από το δήμο Βισαλτίας, καθώς, όπως εξήγησε,  η δήμαρχος είχε στην Αθήνα συναντήσεις για την παραμονή του Ειρηνοδικείου στην περιοχή της Νιγρίτας και μάλιστα η δημοτική αρχή προχώρησε στην δωρεάν παραχώρηση του ιδιόκτητου κτηρίου του πρώην ξενοδοχείου «Γερακίνα» για την στέγασή του. Έντονες αντιδράσεις, όπως πρόσθεσε, εκφράστηκαν και από τον Δικηγορικό Σύλλογο Σερρών.

«Τα περιθώρια αντίδρασης λίγα μεν, αξίζει τον κόπο να τα εξαντλήσουμε δε. Η περιοχή της Βισαλτίας δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση» σημείωσε η κ. Βαλταδώρου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος