Νιγρίτα: Στάσεις εργασίας από τους υπαλλήλους των Φυλακών Νιγρίτας

Ομόφωνη είναι η απόφαση του Δ.Σ της Ένωσης Υπαλλήλων του Καταστήματος Κράτησης Νιγρίτας Σερρών για συμμετοχή στις στάσεις εργασίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος για 24 – 25 -,26 Φεβρουαρίου και 3-4-5 Μαρτίου από τις 8 έως τις 11 το πρωί και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της ΟΣΥΕ περιλαμβάνει: Εμβολιασμούς προσωπικού και κρατουμένων, Άμεσο διορισμό των επιτυχόντων του διαγωνισμού 6Κ/2018, Πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία της Χώρας, Αποζημίωση της απλήρωτης και οφειλόμενης υπεργασίας .

Στην επιστολή της Ένωσης του Κ.Κ Νιγρίτας προς τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και όλους τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς, αφού ενημερώνει την απόφαση του Δ.Σ παράλληλα γνωστοποιεί ότι κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιηθούν επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων.

Αποφυλακίσεις, μεταγωγές των κρατουμένων από και προς τις αρχές που εξετάζουν την παράταση ή μη της κράτησής τους, δικαστήρια που υπόκεινται σε παραγραφή ή συμπλήρωσης 18μήνου, τακτικές ή έκτακτες παραλαβές και μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά και ψυχιατρικά ιδρύματα, καθώς και όλες οι εσωτερικές λειτουργίες των φυλακών θα γίνονται κανονικά. Για το λόγο αυτό ορίζεται ως προσωπικό ασφαλείας το σύνολο του προσωπικού.

Επίσης θα επιτρέπεται οποιαδήποτε ώρα η είσοδος του ΕΟΔΥ ή άλλων μονάδων υγείας και σε όλα τα Καταστήματα Κράτησης και το Ίδρυμα Αρωγής προκειμένου να προβούν σε όλες τις διαδικασίες που χρειάζεται σε περιπτώσεις covid19.

Να σημειωθεί πως έχει εγκριθεί από την 4η ΥΠΕ, το προ ημερών αίτημα της Ένωσης Υπαλλήλων των Φυλακών Νιγρίτας, για να γίνουν εμβολιασμοί στους υπαλλήλων των φυλακών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος