Μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε από τις Σέρρες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τονίζοντας ότι οι Ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι έτοιμες σε ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου και υπογράμμισε, ότι η αποτρεπτική ισχύς μειώνει τις πιθανότητες να εκτραχυνθεί κάποια κατάσταση.
Ο Υπουργός Εθνικής άμυνας εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη του Ήρωα Εμμανουήλ Παππά, Αρχιστράτηγου των Μακεδονικών Δυνάμεων του 1821, που πραγματοποιήθηκαν, το πρωί στη γενέτειρα του, στον Εμμανουήλ Παπά Σερρών.
Για τις συνεχόμενες προκλήσεις των γειτόνων ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε: «Οι Τουρκικές προκλήσεις συνεχίζονται αλλά έχω την αίσθηση ότι οι Τούρκοι εκνευρίζονται όσο εμείς δυναμώνουμε. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι θα δυναμώσουμε κι άλλο».
Για το αν οι Ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν ένα τυχόν θερμό επεισόδιο ο κ. Παναγιωτόπουλος είπε:
«Έχω απαντήσει πολλές φορές σε αυτήν την ερώτηση αλλά επειδή κατανοώ την ανησυχία, το αίσθημα κάποιας ανασφάλειας λόγω των γεωπολιτικών αβεβαιοτήτων αλλά και της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας λέω το έξης, οι ένοπλές δυνάμεις είναι έτοιμες και αξιόμαχες και ενισχύονται. Το θέμα είναι να ενισχύεται η αποτρεπτική τους ισχύς. Η αποτρεπτική ισχύς μειώνει τις πιθανότητες να εκτραχυνθεί κάποια κατάσταση. Νομίζω όλοι το αντιλαμβάνονται αυτό. Προφανώς το αντιλαμβάνονται και οι γείτονες. Επομένως ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, μεγάλη αποτρεπτική ισχύς της χώρας κι έχουν το δικαίωμα οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να αισθάνονται ασφαλείς και περήφανοι για τις Ένοπλες δυνάμεις. Πάντα ήμασταν έτοιμοι. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Οι ένοπλες δυνάμεις είναι εδώ για να φυλάμε τη χώρα, από άκρη σε άκρη. Αυτό έκαναν πάντα, αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Εμείς τους βοηθάμε να κάνουν ακόμα καλύτερα τη δουλειά τους».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος