Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου

Μήνυμα για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου απευθύνει ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος.

«Ο διπλός εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Επετείου της Εθνικής Παλιγγενεσίας αποτελεί αφ’ ενός φόρο τιμής στους Αγωνιστές προγόνους μας, που προσέφεραν τα πάντα για την Ελευθερία και Ανεξαρτησία της Πατρίδας μας. Με πρωτεργάτη τον Σερραίο Αρχιστράτηγο των Μακεδονικών Δυνάμεων, τον Εμμανουήλ Παππά, οι πρόγονοί μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιστορίας και έδωσαν όλες τους τις δυνάμεις στην απελευθερωτική προσπάθεια του Έθνους. Το δικό μας χρέος είναι σήμερα να τιμούμε αυτές τις θυσίες, να μην τις ξεχνούμε, να προσπαθούμε να φανούμε αντάξιοί τους. Και κυρίως να μην λησμονούμε, ότι σε έναν κόσμο ραγδαία μεταβαλλόμενο, τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο, και να είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε αυτά, που μας παρέδωσαν οι προηγούμενοι από μας με αίμα και θυσίες.

Αφ’ ετέρου, η σημερινή ημέρα αποτελεί και μία από τις σπουδαιότερες Εορτές της Ορθόδοξης Πίστης μας. Και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πρόγονοί μας συνέδεσαν την ημέρα της Λύτρωσης του Έθνους από τον κατακτητή Τούρκο δυνάστη, με το μήνυμα της θαυματουργής επερχόμενης Ενσάρκωσης του Σωτήρα και Λυτρωτή του ανθρωπίνου γένους. Ήθελαν ακριβώς να τονίσουν την προαιώνια και αδιάσπαστη σύνδεση Ελληνισμού και Ορθοδοξίας», υποστηρίζει-μεταξύ άλλων- σε γραπτή του ανακοίνωση ο κ. Σπυρόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος