Μιχάλη Κοσίδης: Από την Τριάδα Σερρών στην ΑΕΚ

Την παράδοση που έχει ο Νομός Σερρών να βγάζει ποδοσφαιρικά ταλέντα συνεχίζει ο Μιχάλης Κοσίδης με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να υπογράφει επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2026.

Ο ταλαντούχος επιθετικός, γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2002 στη Θεσσαλονίκη αλλά η καταγωγή του είναι από την Τριάδα Σερρών. Μάλιστα η βάφτιση του είχε γίνει στην Τριάδα και οι γονείς του είχαν ως προσκλητήριο ένα πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Ώρα για Σπορ» με τη φωτογραφία του γιου τους και με τον τίτλο:

«Πρώτη επίσημη παρουσίαση του μελλοντικού επιθετικού της ΑΕΚ».

Μιχάλη Κοσίδης: Από την Τριάδα Σερρών στην ΑΕΚ

Ο Μιχάλης Κοσίδης έχει ύψος 1,91 μ. και αγωνίζεται ως επιθετικός. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης και σε ηλικία 12 ετών εντάχθηκε στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή.

Εκείνη την περίοδο προπονητής στην ομάδα Νέων του Ηρακλή ήταν ο Σάκης Αναστασιάδης με υπεύθυνο ακαδημιών τον Σάββα Κωφίδη. Ο παλαίμαχος παίκτης  του Πανσερραϊκού και του Ηρακλή και νυν τεχνικός υπεύθυνος των ακαδημιών των «λιονταριών», ο άνθρωπος που είχε ανακαλύψει το ταλέντο πολλών παικτών όπως ο Κώστας Τσιμίκας και ο Απόστολος Αποστολόπουλος είπε στην ΕΡΤ Σερρών: «Γνώριζα ότι ο Μιχάλης Κοσίδης καταγόταν από τις Σέρρες.  Μαζί με τον Σάββα Κωφίδη παρακολουθούσαμε την εξέλιξη όλων των παικτών στα τμήματα υποδομής του Ηρακλή, τον είχαμε ξεχωρίσει και για το σωματότυπο του και θέλαμε να τον προωθήσουμε στην δεύτερη ομάδα αλλά μας πρόλαβαν οι εξελίξεις στο σύλλογο».

Το 2017 ο Μιχάλης Κοσίδης, σε ηλικία 15 ετών, αποκτήθηκε από την Ακαδημία της ΑΕΚ και υπήρξε διαδοχικά μέλος των ομάδων, Κ15, Κ17 και Κ19. Την τρέχουσα σεζόν πρόλαβε να σημειώσει πέντε γκολ και να βγάλει μια ασίστ στις μόλις επτά αναμετρήσεις που έδωσε η Κ19 της ομάδας μας, πριν διακοπεί το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας. Επίσης, υπήρξε διεθνής με την Εθνική Κ18.

Οι Σερραίοι που φόρεσαν τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν ο Σπύρος Στεφανίδης, ο Σάκης Ζαρζόπουλος, ο Παύλος Δημητρίου, ο Βασίλης Μπορμπόκης και ο Δημήτρης Ανάκογλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος