«Μαθητών επιχειρείν» – Εικονικές επιχειρήσεις…εν δράσει στις Σέρρες

Εικοσιπέντε εικονικές επιχειρήσεις από μαθητές των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων της Π.Ε Σερρών, από 20 συνολικά σχολεία λαμβάνουν μέρος στη δράση – θεσμό του Επιμελητηρίου Σερρών «Μαθητών Επιχειρείν» που επιστρέφει δυναμικά μετά τα χρόνια της πανδημίας.

Η εκδήλωση που γίνεται από νωρίς σήμερα το πρωί, με τη συνδρομή της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Σερρών, στόχο έχει να προσεγγίσουν οι μαθητές την έννοια της επιχειρηματικότητας, διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Το «Μαθητών Επιχειρείν» διοργανώνεται από το 2015 και αποτελεί έναν διαγωνισμό επιχειρηματικότητας. Τα σχολεία που συμμετέχουν προετοιμάζουν και παρουσιάζουν εικονικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα αξιολογηθούν από επιτροπή, ώστε να αναδειχθούν οι πιο οργανωμένες και πρωτότυπες επιχειρήσεις.

Βραβεία παίρνουν οι τρεις αναδειχθείσες εικονικές επιχειρήσεις, δύο επιχειρήσεις από μαθητές ειδικών σχολείων και μια εικονική επιχείρηση για την καινοτόμα ιδέα του προϊόντος.

Οι Σερραίοι έσπευσαν να δουν, ακούσουν και να γευτούν τη δράση των εκκολαπτόμενων επιχειρηματιών στο κέντρο της πόλης που πλημμύρισε από χαμόγελα, ικανοποίηση και νεανική φαντασία και δημιουργία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος