M. Bορίδης: Η Ν.Δ. θέλει καθαρή εντολή για τον πρωθυπουργό της

Καθαρή εντολή για την εκλογή του Κυρ. Μητσοτάκη στο αξίωμα του Πρωθυπουργού στις επερχόμενες εκλογές, ως προϋπόθεση για την υλοποίηση ενός «ρεαλιστικού και συγκροτημένου προγράμματος ανασυγκρότησης και ανάταξης της χώρας» ζήτησε από τον Σερραϊκό λαό ο βουλευτής και Τομεάρχης Εσωτερικών της Ν.Δ. Μάκης Βορίδης. Κεντρικός ομιλητής στην πολιτική εκδήλωση που διοργάνωσε χθες  η ΝΟΔΕ Σερρών της Ν.Δ. ο κ. Βορίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβερνητική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εξαπέλυσε προσωπικές επιθέσεις στους κ.κ.Αλ.Τσίπρα και Π.Καμμένο για ψεύδη και ανικανότητα.

M. Bορίδης: Η Ν.Δ. θέλει καθαρή εντολή για τον πρωθυπουργό της«Ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί πια να υποσχεθεί τίποτα για τον απλούστατο λόγο ότι όταν είσαι στη διακυβέρνηση δεν υπόσχεσαι, αλλά πράττεις. Ειδικώς όταν είσαι ο Τσίπρας και ό,τι έχεις υποσχεθεί έχει αποδειχθεί ότι ήταν ψέματα και εξαπάτηση, ή  δεν μπορείς να τα υλοποιήσεις.Οι υποσχέσεις του κ.Τσίπρα είναι γράμμα κενό περιεχομένου.Μόνη  ελπίδα προοπτικής ανασυγκρότησης της χώρας είναι η διακυβέρνηση της Ν.Δ. και ο Κ.Μητσοτάκης Πρωθυπουργός με καθαρή ισχυρή λαϊκή» υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ο κ.Βορίδης.

«Θα συγκρουστούν δυο διαφορετικά προγράμματα»

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ και σε συνδυασμό με το  πρόγραμμα που αναμένεται να παρουσιάσει από τη Θεσσαλονίκη ο αρχηγός της Ν.Δ., ο κ. Βορίδης δήλωσε πως οι διαφορές που υπάρχουν  είναι βαθιά πολιτικές ,ιδεολογικές και προγραμματικές.M. Bορίδης: Η Ν.Δ. θέλει καθαρή εντολή για τον πρωθυπουργό της

«Έχουμε δυο διαφορετικά προγράμματα που παρουσιάζουμε προς τον ελληνικό λαό.Το ένα είναι το αποτυχημένο του κ.Τσίπρα, που δημιούργησε τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα. Είναι το πρόγραμμα της υπερβολικής φορολογίας, είναι το πρόγραμμα του «τσακίσματος» της μεσαίας τάξης, είναι το πρόγραμμα των νόμων Παρασκευόπουλου και Κοντονή. Είναι η αποφυλάκιση των σκληρών εγκληματιών, είναι η ενίσχυση της ανασφάλειας των πολιτών, είναι η ανεξέλεγκτη δράση των εγκληματικών και τρομοκρατικών οργανώσεων. Αυτό είναι το πρόγραμμα του Τσίπρα!

Από την άλλη μεριά είναι: η μείωση της φορολογίας και των φορολογικών συντελεστών, η ενίσχυση της προσπάθειας να προσελκύσουμε επενδυτές, η εμπιστοσύνη στην μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, η ενίσχυση του «πλέγματος» και του δικτύου κοινωνικής προστασίας για τους οικονομικά αδύναμους εξασφαλίζοντας πόρους μέσα από τη μεγέθυνση της οικονομίας. Είναι το πρόγραμμα της Ν.Δ.,που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των πολιτών, δίνει προτεραιότητα στον έλεγχο της μετανάστευσης.Αυτά τα προγράμματα θα συγκρουστούν.»

M. Bορίδης: Η Ν.Δ. θέλει καθαρή εντολή για τον πρωθυπουργό τηςΓια την συνθήκη των Πρεσπών

Αναφερόμενος στην συνθήκη των Πρεσπών, ξεκαθάρισε ότι όποτε και αν έρθει προς επικύρωση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από την παρούσα κυβέρνηση  η Ν.Δ. θα την καταψηφίσει, ενώ σε κυβέρνηση  Ν.Δ. δεν θα υπάρχει περίπτωση να κυρωθεί. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι εάν η συνθήκη επικυρωθεί από την παρούσα βουλή δεν μπορεί στην πορεία ν’ ανατραπεί, σημειώνοντας πως «για τις διεθνείς συμφωνίες δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός υπαναχωρήσεως από αυτές».

«Οι Σέρρες έχουν μείνει πίσω»

Όσον αφορά στην εικόνα που αποκόμισε ο κ. Βορίδης – που ως επικεφαλής κλιμακίου «γαλάζιων» στελεχών επισκέφτηκε χθες διάφορες περιοχές της Π.Ε. Σερρών πραγματοποιώντας σειρά επαφών με εκπροσώπους φορέων και κατέγραψε προβλήματα- προέταξε: την ανάγκη ενίσχυσης του Τελωνείου του Προμαχώνα με στελεχιακό δυναμικό, την ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Ηράκλειας και την ανάπτυξη  συνολικότερων δράσεων ενίσχυσης της ασφάλειας  των πολιτών, ενώ υπογράμμισε την αναγκαιότητα λήψης άμεσων και συγκροτημένων στατηγικών για την οικονομική ανάπτυξη της Π.Ε. Σερρών.

M. Bορίδης: Η Ν.Δ. θέλει καθαρή εντολή για τον πρωθυπουργό της«Οι Σέρρες έχουν μείνει πίσω στην οικονομική ανάπτυξη και επομένως χρειαζόμαστε αναπτυξιακές στρατηγικές για την ανάπτυξη. Ο τόπος έχει ανάγκη ν’ ανασυγκροτηθεί, ν’ αναταχθεί και να βαδίσει σε μια διαφορετική πορεία» δήλωσε μεταξύ άλλων.

M. Bορίδης: Η Ν.Δ. θέλει καθαρή εντολή για τον πρωθυπουργό της«Το τελωνείο του Προμαχώνα είναι ανάγκη να ενισχυθεί με προσωπικό για να συνεχιστεί  η σημαντική δουλειά που γίνεται. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό όχι μόνο από την πλευρά των κρατικών εσόδων, αλλά  και της αποτελεσματικής διεθνούς συνεργασίας  για την αντιεγκληματική πολιτική. Επίσης πολύ σημαντικό είναι το θέμα των προϊόντων που εισέρχονται στην Ελλάδα και τα οποία πρέπει να παρακολουθούνται γιατί υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με τη γεωργική μας παραγωγή και τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Στην περιοχή της Ηράκλειας υπάρχουν θέματα αυξημένης εγκληματικότητας και εκεί χρειάζεται να ενισχυθεί η αστυνόμευση, αλλά  χρειάζονται και συνολικότερες  δράσεις προκειμένου  ν’ αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά φαινόμενα τα οποία δημιουργούν έντονη ανασφάλεια στους πολίτες. Για τη Ν.Δ., άλλωστε στο ζήτημα της ασφάλειας των πολιτών είναι βασική προτεραιότητα» .

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος