Λαογραφικό Μουσείο Πρώτης: Διαδικτυακή εκδήλωση για την επαναστατική δράση στην περιοχή των Σερρών το 1821

Διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «1821 Η Επαναστατική Δράση στην Περιοχή των Σερρών», διοργανώνει το Λαογραφικό Μουσείο Πρώτης, Χαγιάτι Λαδιά, με αφορμή την επέτειο των διακοσίων ετών από την έναρξη της Ελληνική Επανάστασης.

Κύριος ομιλητής  θα είναι ο Βασίλης Γιαννογλούδης, Μαθηματικός και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών, ενώ την εκδήλωση επιμελούνται ο Άγγελος Γκοτσίνας, Υποψήφιος Διδάκτωρ Αρχαιολογίας και η Παναγιώτα Βασιλειάδου, Ιστορικός – Μουσειολόγος.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στην περιοχή των Σερρών την εποχή των έντονων επαναστατικών διεργασιών. Παράλληλα, φωτίζονται οι ενέργειες προσώπων που καλλιέργησαν το έδαφος του Ελληνικού απελευθερωτικού αγώνα. Επίσης θα προβληθούν αντικείμενα της μόνιμης συλλογής του Μουσείου Λαδιά που χρονολογούνται στην Οθωμανική περίοδο.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαρτίου, στις 6 μ.μ., μέσω της πλατφόρμας zoom.Η συμμετοχή είναι ελεύθερη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/2754376874?pwd=ZU9VN3F0Wmd2Lyt6eE5BdzM3Vm03Zz09

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος