Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμου

Με περισσή  λαμπρότητα η πόλη των Σερρών τίμησε και φέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Εκατοντάδες μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συμμετείχαν με προσεγμένους σχηματισμούς στην καθιερωμένη παρέλαση, όπως επίσης εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των μελών των πολιτιστικών συλλόγων που συμμετείχε.

Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμου Πλήθος Σερραίων γέμισε από νωρίς ασφυκτικά τον πεζόδρομο της Κ.Καραμανλή, μέχρι και μετά το ύψος των Δικαστηρίων στην οδό Μεραρχίας, προκειμένου να καμαρώσει τη μαθητιώσα νεολαία.Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμου Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΔυνατό χειροκρότημα εισέπραξαν οι μαθητές των ειδικών σχολείων, όπως τα στρατιωτικά τμήματα. Μάλιστα στη φετινή παρέλαση συμμετείχε και η 5η Μοίρα Καταδρομών της Δράμας.Τις εντυπώσεις “έκλεψαν” τόσο η φιλαρμονική μπάντα του Δήμου Σερρών, που άνοιξε και την παρέλαση, όσο και στρατιωτική μπάντα.

Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμου

Δηλώσεις

Στην αναγκαιότητα της ιστορικής μνήμης  αναφέρθηκαν στα μηνύματά τους για την εθνική επέτειο οι εκπρόσωποι της θρησκευτικής και πολιτικής ηγεσίας.Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμου

Μητροπολοτίτης Σερρών και Νιγρίτης  κ.Θεολόγος:«Σήμερα είναι ημέρα εθνικής μνήμης. Και μάλιστα μια μνήμης αποκαθαρμένης από ακρότητες, μιας μνήμης η οποία φωτίζει το παρελθόν, αλλά και μας δίνει τον βηματισμό για το μέλλον. Ήρθαμε για να τιμήσουμε τους αθάνατους νεκρούς μας, όλους εκείνους που πολέμησαν σαν λιοντάρια στα βουνά της Πίνδου για να ζούμε εμείς σε μία ανεξάρτητη και αξιοπρεπή πατρίδα. Αυτή είναι μια μεγάλη ευθύνη για όλους μας. Αυτό που μας παρέδωσαν: την ελεύθερη πατρίδα να την κρατήσουμε ελεύθερη, αξιοπρεπή και μέσα από ένα κλίμα ενότητας να πορευτούμε χωρίς φόβους, χωρίς δυσκολίες, αλλά πάντοτε υπερασπιζόμενοι τα ιερά και το όσια της φυλής μας. Η φιλοπατρία για τον Έλληνα υπήρξε διαχρονικά η κορυφαία ίσως  ελληνική αρετή.  Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας που παρέλασαν, στους συλλόγους τους πολιτιστικούς, στον ένδοξο Ελληνικό στρατό,που με την παρουσία τους μας έδωσαν μια «ανάσα» ελπίδος που την έχουμε τόσο ανάγκη.Χρόνια πολλά!»

 Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΛαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμου

Υφυπουργός Αμυνας Μαρία Κόλλια: «Σήμερα γιορτάζει η πατρίδα μας, γιορτάζει ο Ελληνικός στρατός, γιορτάζουν όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, όσοι πιστεύουν και αγαπούν την Ελευθερία και αγωνίζονται για τη Δικαιοσύνη.Το έπος του 1940 μας έδειξε ότι οι Έλληνες όταν έχουν πίστη στα ιδανικά τους, αγάπη στην πατρίδα, είναι ενωμένοι και έχουν πίστη στην Παναγία και στην Ορθοδοξία μπορούν να μεγαλουργήσουν. Εμείς ως Νεοέλληνες  έχουμε υποχρέωση ακολουθώντας αυτά τα βήματα και παρόλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, ενωμένοι μπορούμε να κάνουμε τη χώρα μας ξανά περήφανη.Την Ελλάδα μας, την Μακεδονία μας. Να την κάνουμε έτσι ώστε να ξανατοποθετηθεί στο βάθρο εκείνο που της ανήκει και βέβαια όλοι οι Έλληνες να γίνουν ξανά πιο ευτυχισμένοι και πιο ήρεμοι.»

Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΜιχάλης Τζελέπης, βουλευτής Σερρών Δημοκρατικής Συμπαράταξης: «Σήμερα είναι ημέρα μνήμης,συγκίνησης και περηφάνειας όλων των Ελλήνων.Το «ΟΧΙ» του 1940 υπογραμμίζει την ενότητα του Έθνους μας και ενσαρκώνει τη βαθιά πίστη του λαού μας σε ιδανικά όπως η Ελευθερία, η αξιοπρέπεια και η αποστροφή κάθε μορφής αλυτρωτισμού. Σήμερα έχουμε χρέος ν΄ αξιοποιήσουμε αυτή την παρακαταθήκη των προγόνων μας και να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ σε όσους επιβουλεύονται εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και στον αλυτρωτισμό όσων δεν σέβονται την ιστορική αλήθεια. Για να δώσουμε πάλι στην πατρίδα μας προοπτική, κύρος και δυναμισμό»

Και … «παρατράγουδα»: ύβρεις και αποδοκιμασίες

Στο μεταξύ την έντονη αποδοκιμασία μερίδας πολιτών, εισέπραξαν η Υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Μαρία Κόλλια και η βουλευτίνα Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή. Λίγο πριν την έναρξη της καθιερωμένης επιμνημόσυνης δέησης που τελέσθηκε στον ανδριάντα του Εμμ. Παππά στην πλατεία Ελευθερίας , φώναξαν συνθήματα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας,χαρακτηρίζοντας ως ανεπιθύμητες τις Σερραίες πολιτικούς.Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμου Ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες την στιγμή που κατέθεσαν στεφάνι τόσο η κα Κόλλια, όσο και η κα Σταμπουλή, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους για την συμφωνία των Πρεσπών.

Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμουΑναφερόμενη στα επεισόδια -που χάρη στην έντονη αλλά δικριτική παρουσία της αστυνομίας δεν πήραν έκταση- στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook η κα Μ.Κόλλια αναφέρει τα εξής:

Λαμπρός εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου – Πλήθος κόσμου«Αν το τίμημα για να φύγει το μαύρο σύννεφο της διαπλοκής πάνω από την Ελλάδα, και για να ανακτήσουμε την ισχύ και την εθνική μας κυριαρχία, είναι να γίνουμε στόχος μερικών στημένων υβριστών, το θεωρώ το ελάχιστο έναντι του καθήκοντος για την Πατρίδα.
Οι στημένες ύβρεις δεν κλονίζουν στο ελάχιστο τον αγώνα μας για την πάταξη της διαπλοκής, την ανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας και την ενδυνάμωση της πατρίδας μας.
»

 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος