Λ. Μενδώνη: Τον Σεπτέμβριο η Α’φάση εργασιών στον Τύμβο Καστά

Απόλυτα ικανοποιημένη από την πορεία των μελετών  για τον τύμβο  Καστά στην Αμφίπολη,  δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατά την επίσκεψή της το απόγευμα της Παρασκευής στο ταφικό μνημείο.

Λ. Μενδώνη: Τον Σεπτέμβριο η Α’φάση εργασιών  στον Τύμβο Καστά

Λ. Μενδώνη: Τον Σεπτέμβριο η Α’φάση εργασιών  στον Τύμβο Καστά

Η κ. Υπουργός επεσήμανε  ότι γύρω  στις 15 Ιουλίου θα εισαχθούν στο ΚΑΣ οι δυο μελέτες οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πρώτη φάση των εργασιών οι οποίες εκτιμάται να ξεκινήσουν, αφού γίνουν οι διαδικασίες οι διαγωνιστικές και  δημοπράτησης των έργων, περί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.  «Είμαστε εδώ, στο τύμβο Καστά -δήλωσε η κ.Υπουργός Πολιτισμού – γιατί έπρεπε να δούμε την πορεία των μελετών οι οποίες  εκπονούνται όλο αυτό το διάστημα, και να δούμε  την εφαρμογή τους στο πεδίο και τους χρόνους που θα χρειαστούν, προκειμένου να εγκατασταθούν τα εργοτάξια. Τα πράγματα  έχουν προχωρήσει εντός χρονοδιαγράμματος, είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι.   Γύρω  στις 15 Ιουλίου θα εισαχθούν στο ΚΑΣ οι δυο μελέτες οι οποίες είναι άμεσα συνδεδεμένες με την πρώτη φάση των εργασιών. Ελπίζουμε να ξεκινήσουν, αφού γίνουν όλες οι διαδικασίες οι διαγωνιστικές  και οι δημοπρατήσεις των έργων, να ξεκινήσουν περί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου» .

Λ. Μενδώνη: Τον Σεπτέμβριο η Α’φάση εργασιών  στον Τύμβο ΚαστάΑρχές του 2022 επισκέψιμος ο Λόφος Καστά από ειδικές ομάδες

Το εξαιρετικής ιστορικής και αρχαιολογικής αξίας ταφικό μνημείο  θα είναι επισκέψιμο το Α’ τρίμηνο του 2022, από ομάδες ειδικού κοινού που θέλουν να μπουν εντός του τύμβου για να μελετήσουν συγκεκριμένε πράγματα, να έχουν εικόνα, διευκρίνισε η κ. Μενδώνη.

Αρχίζουν αρχαιολογικοί καθαρισμοί στον Λόφο 133

Σχετικά με τον  παρακείμενο του Τύμβου Καστά, Λόφο 133  τόνισε πως θα ξεκινήσει να τον διερευνά με αρχαιολογικούς καθαρισμούς η εφορεία Αρχαιοτήτων Σερρών. Ήδη  έχουν τις σχετικές εγκρίσεις και πιστώσεις και μόλις γίνει ο θερισμός από τους αγρότες θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Λ. Μενδώνη: Τον Σεπτέμβριο η Α’φάση εργασιών  στον Τύμβο ΚαστάΟλοκληρώνονται τα έργα στην Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης

Στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του βρίσκεται το έργο που αφορά την Χριστιανική Ακρόπολη της Αρχαίας Αμφίπολης, «Νομίζω μέσα στον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί το έργο, είναι ενταγμένο στο πλαίσιο του INTERREG, εκτελείται από την Δ/νση Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου, διαμορφώνεται ο χώρος και θα είναι απολύτως επισκέψιμος και για άτομα με κινητικά προβλήματα. Η Ακρόπολις αναδεικνύεται ιδιαίτερα, ο χώρος των παλαιοχριστιανικών βασιλικών πάρα πολύ σημαντικά και παράλληλα ο Δήμος έχει αναλάβει στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος να διαμορφώσει ένα πληροφορικό κέντρο μέσα στην Αμφίπολη που και αυτό είναι απολύτως προχωρημένο» είπε χαρακτηριστικά η κ. Υπουργός Πολιτισμού επισημαίνοντας πως η Παλαιοχριστιανική φάση της Αμφίπολης είναι πάρα πολλή σημαντική και δεν την έχουμε σε πάρα πολλούς χώρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος