Βαμβακόφυτο Σερρών: Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα τελέσει τα εγκαίνια του πρόσφατα ανακαινισθέντος Πολυδύναμου πνευματικού Κέντρου, (παλαιό Δημοτικό Σχολείο) Βαμβακοφύτου την επόμενη Τρίτη στις 6.30 το απόγευμα. H κ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραυρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις για την Απελευθέρωση των Σερρών το 1913.
Βαμβακόφυτο Σερρών: Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου από την Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΜιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ.κ Μακάριος για το περισσής ομορφιάς και σπουδαίας αρχιτεκτονικής, κτήριο, που τη δεκαετία του 1950 -1960 φιλοξενούσε 360 μαθητές, είπε πως παραχωρήθηκε πριν από πέντε περίπου χρόνια κατόπιν αιτήματος του, από το Δήμο Σιντικής στην κυριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Σιδηροκάστρου.

Βαμβακόφυτο Σερρών: Εγκαίνια Πνευματικού Κέντρου από την Πρόεδρο της ΔημοκρατίαςΟ Σεβασμιότατος που επιβλέπει εδώ και χρόνια τις εργασίες που απαιτούνται, που σε πολλά σημεία ήταν εκ βάθρων , αναφέρθηκε στην οικονομική συνδρομή για την περάτωση των εργασιών(80.000 ευρώ) της Ιεράς Μεγίστης Μονής του Βατοπαιδίου και του Καθηγουμένου αυτής Γέροντος Εφραίμ, καθώς και στην οικονομική τη συνδρομή του Δήμου Σιδηροκάστρου και ιδιωτών. Το κτήριο περιλαμβάνει πινακοθήκη με έργα ντόπιων καλλιτεχνών, δύο μουσεία λαϊκής τέχνης στο ισόγειο, αίθουσα συνεδριάσεων και ομιλιών, έκθεση με χειροποίητα άμφια από γυναίκες της περιοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος