«Η Φλόγα της Μνήμης» στους Δήμους Σερρών και Βισαλτίας

Δράσεις για την Ποντιακή Γενοκτονία διοργανώνουν την Τετάρτη 18 Μαΐου οι Δήμοι Σερρών και Βισαλτίας, ως μέλη του Δικτύου πόλεων με κοινότητες απογόνων Ελλήνων της καθ΄ ημάς Ανατολής, με αφορμή την ημέρα μνήμης.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε., που υλοποιείται σε συνεννόηση με την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων, με στόχο να υιοθετηθεί μια ενιαία δράση όλων των μελών του Δικτύου και να δοθεί ένα συνολικό στίγμα που θα κινητοποιήσει, εκτός από τους Ποντιακούς αλλά και εν γένει τους Προσφυγικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους, όλους τους φορείς πολιτισμού, τις τοπικές κοινωνίες και τη νεολαία.

«Η Φλόγα της Μνήμης» στους Δήμους Σερρών και ΒισαλτίαςΣτις Σέρρες η δράση θα πραγματοποιηθεί με συγκέντρωση στην πλατεία Κρονίου, στις 8.30 το βράδυ. Θα γίνει άναμμα της φλόγας σε μικρά φαναράκια από τους συμμετέχοντες και θα ακολουθήσει πορεία προς τον Ανδριάντα του Αγίου Ιερομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης, στην πλατεία Ελευθερίας, με την συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Σερρών.

Στο Δήμο Βισαλτίας η δράση θα πραγματοποιηθεί  την ίδια ώρα στην κοινότητα Τριανταφυλλιά, στην κεντρική πλατεία του χωριού, στο μνημείο θυμάτων ποντιακού ελληνισμού. Θα συμμετέχουν: ο Σύλλογος Γυναικών Τριανταφυλλιάς, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τριανταφυλλιάς και οι ποντιακές κοινότητες Λευκοτόπου και Θερμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος