Σέρρες: Συνάντηση δημάρχου και καταστηματαρχών για τα τραπεζοκαθίσματα

Οι  προτάσεις και οι προβληματισμοί των μελών της Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Σερρών και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της εστίασης και συναφών επαγγελμάτων σχετικά με τη διαχείριση του ζητήματος της χρήσης των κοινοχρήστων χώρων για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ακούσθηκαν και συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση τους με τη δήμαρχο Σερρών Βαρβάρα Μητλιάγκα .

«Έχουμε ζητήσει από την Ένωση Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Σερρών να φροντίσει να ενημερωθούν όλοι οι επιχειρηματίες για να εκδώσουν τις άδειές τους, όσοι δεν το έχουν πράξει. Επίσης, ζητούμε να υπάρξει σεβασμός και προς τους πολίτες, για να μπορούν να κυκλοφορούν χωρίς προβλήματα στην πόλη» ανέφερε η δήμαρχος Σερρών.

Η κ. Μητλιάγκα, τόνισε ότι η δημοτική αρχή δεν είναι αμείλικτη και ούτε «απέναντι» στους καταστηματάρχες, συμπληρώνοντας ότι τόσο η ίδια, όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος είναι έτοιμοι να δεχθούν τις προτάσεις των επιχειρηματιών, προς την κατεύθυνση βελτίωσης της κατάστασης στην πόλη των Σερρών, προκειμένου να βοηθηθούν οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, αλλά και να διαφυλαχτεί ο δημόσιος χώρος, έχοντας ως προτεραιότητα όλες τις κατηγορίες των πολιτών και επαγγελματιών. «Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τους πάντες και να προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το δημόσιο καλό. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια κανονιστική, η οποία ισχύει εδώ και αρκετά χρόνια και πρέπει όσο το δυνατόν να εφαρμοστεί» δήλωσε η Βαρβάρα Μητλιάγκα.

Η δήμαρχος Σερρών, διαμήνυσε σε όλους τους τόνους ότι: «Η δημοτική αρχή δεν διαχωρίζει δημότες και επαγγελματίες. Δεν υπάρχουν για εμάς άνθρωποι που μας ψήφισαν ή δεν μας ψήφισαν και προνομιακές μεταχειρίσεις είτε υπέρ τους, είτε κατά».

Σέρρες: Συνάντηση δημάρχου και καταστηματαρχών για τα τραπεζοκαθίσματα

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος Ένωσης Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Ν. Σερρών Χαράλαμπος Τσιλιακούδης, σημείωσε ότι οι επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, θα πρέπει να μην παρανομούν και να είναι όσο το δυνατόν νόμιμοι στο θέμα της ανάπτυξης των τραπεζοκαθισμάτων. Ο πρόεδρος της Ένωσης, υπογράμμισε τη διάθεση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, λέγοντας ότι το επόμενο διάστημα θα κατατεθούν εγγράφως προτάσεις και για το εν λόγω ζήτημα, αλλά και για την ανάπτυξη της πόλης, προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στο δήμο Σερρών προς όφελος όλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος