Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στις Σέρρες – Πως λειτουργεί

Επισημοποιείται η λειτουργία του Γραφείου ενδοοικογενειακής βίας στην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών μετά από απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για την ίδρυση 12 νέων γραφείων σε όλη την Ελλάδα.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σερρών Τάσος Αραμπατζής τόνισε ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και δε χρειάζεται να καταθέσει μήνυση όποιος κάνει την καταγγελία.

Γραφείο ενδοοικογενειακής βίας στις Σέρρες – Πως λειτουργείΣτην Αστυνομική Διεύθυνση Σερρών το γραφείο που ήδη λειτουργεί είναι στελεχωμένο με δύο αστυνομικούς οι οποίοι έχουν παρακολουθήσει ειδικά σεμινάρια για διαχείριση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. Παράλληλα το εν λόγω γραφείο ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές λειτουργεί επικουρικά στο σχηματισμό δικογραφίας, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης.
Τόνισε ο κ. Αραμπατζής πως κάθε καταγγελία που γίνεται ερευνάται, έστω και αν γίνει ανώνυμα και όσοι και όσες θέλουν να καταγγείλουν αρκεί να καλέσουν το 100 ή να στείλουν γραπτό μήνυμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος