Γήπεδο Σερρών: “Κονταροχτυπήματα” για την ασφάλεια – Σφοδρή κριτική Αρ. Παπαφωτίου κατά Δημάρχου

Πεδίο δριμείας αντιπαράθεσης μεταξύ της δημοτικής κίνησης «Δύναμη Σερραίων» και της δημοτικής αρχής Σερρών αποτελεί η ασφάλεια του δημοτικού γηπέδου.

Για εγκληματική ανευθυνότητα  κατηγορεί τον Δήμαρχο Σερρών η επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Δύναμη Σερραίων» Αριάδνη Παπαφωτίου καθώς -όπως υποστηρίζει- αν και γνώριζε αρμοδίως την κατάσταση, επέτρεψε την χρήση της ανατολικής κερκίδας του Γηπέδου του Πανσερραϊκού, την οποία ισχυρίζεται πως με επίσημη Τεχνική Έκθεση χαρακτηρίζεται άκρως επικίνδυνη και με πολύ σοβαρή δομική παθολογία.

Μάλιστα με  ανακοίνωσή της η κα Παπαφωτίου χαρακτηρίζει  τρομακτικές τις επισημάνσεις  της τεχνικής έκθεσης που παραδόθηκε στο Δήμο (ΟΠΑΚΠΑ) πριν από μήνες (Νοέμβριος 2022),  για το σύνολο των δομημάτων του γηπέδου (πλην του νότιου πετάλου που εξαιρέθηκε από την Μελέτη).

«Ως επικεφαλής Παράταξης και μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών, θεωρώ απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και εξαιρετικά επικίνδυνη την ενέργεια αυτή του Δημάρχου κ. Αλέκου Χρυσάφη. Για τον λόγο αυτό ζητώ άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και διερεύνηση τυχόν ευθυνών από τον Εισαγγελέα Σερρών», υποστηρίζει – μεταξύ άλλων – η κα Παπαφωτίου.

Άμεση ήταν η απάντηση της δημοτικής αρχής, η οποία με ανακοίνωσή της υποστηρίζει πως τα θέματα της ασφάλειας των αθλητικών υποδομών και των πολιτών είναι πολύ σοβαρά για να γίνονται αντικείμενο μικροπολιτικής, πολύ περισσότερο -όπως σημειώνει- όταν διαδίδονται  ανακρίβειες και αναπτύσσεται αλόγιστη κινδυνολογία.

Σχετικά με την ασφαλή χρήση της ανατολικής κερκίδας του Δημοτικού Γηπέδου Σερρών υποστηρίζεται πως: δεν υπάρχει κανένα απαγορευτικό έγγραφο από καμία αρμόδια υπηρεσία για τη χρήση της ανατολικής κερκίδας και πως  ο ΟΠΑΚΠΑ έλαβε αμέσως και εγκαίρως όλα τα μέτρα για την ασφαλή χρήση της κερκίδας σύμφωνα με τις συστάσεις και τις επισημάνσεις τόσο της τεχνικής έκθεσης της μελετητικής εταιρείας, όσο και της έκθεσης αυτοψίας της Υπηρεσίας Δόμησης.

«Η ασφάλεια των αθλητικών υποδομών είναι αδιαπραγμάτευτη και αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για τη Δημοτική Αρχή», δήλωσε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, υπογραμμίζοντας, πως ήδη εκπονείται η μελέτη στατικής επάρκειας, η οποία ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες και πως με την ολοκλήρωση της μελέτης στατικής επάρκειας θα προχωρήσουν τα έργα ενίσχυσης και επισκευής των κτηριακών εγκαταστάσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος