Γ. Φραγγίδης: Μεγάλες ελλείψεις στις δομές υγείας των Σερρών

Τη διαπίστωση ότι στις δομές υγείας της Π.Ε. Σερρών υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού έκανε, μετά το τέλος της περιοδείας του σε αυτές ο Βουλευτής και Τομεάρχης Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Γιώργος Φραγγίδης, που ήταν επικεφαλής κλιμακίου του κινήματος με τοπικά στελέχη, οι οποίοι επισκέφθηκαν τις Δομές υγείας.

«Δυστυχώς επαληθεύτηκαν όλα αυτά τα στοιχεία που γνωρίζουμε, δηλαδή σε όλες τις δομές υγείας υπάρχει μια μεγάλη έλλειψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Αυτό έχει ως συνέπεια την υπολειτουργία πολλών μονάδων που είναι εντελώς αναγκαίες για τους πολίτες των Σερρών» είπε ο κ. Φραγγίδης κάνοντας εκτενή αναφορά στις ελλείψεις που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Ηράκλειας (σε προσωπικό, ειδικότητες που δεν καλύπτονται καθόλου, ιατρών και εξειδικευμένων ιατρών όπως παιδιάτρου) τα οποία, όπως είπε, οδηγούν σε μια υποβαθμισμένη παροχή υγείας.

Γ. Φραγγίδης: Μεγάλες ελλείψεις στις δομές υγείας των ΣερρώνΜεγάλο χαρακτήρισε το πρόβλημα στο Κέντρο Υγείας Αστικού τύπου Σερρών που ενώ πρέπει να λειτουργεί 24 ώρες, αυτό λειτουργεί μόνο σε οχτάωρη βάση, έχει πολύ μεγάλη έλλειψη εξειδικευμένου ιατρικού προσωπικού αλλά και γενικών ιατρών. Μάλιστα, ο κ. Φραγγίδης είπε, ότι ενώ το Κέντρο Υγείας προχώρησε στην αγορά ενός υπερσύγχρονου μηχανήματος μαστογραφίας, μέτρησης οστικής πυκνότητας, υπερήχου και διαφόρων άλλων δυνατοτήτων, χρησιμοποιείται ελάχιστα μιας και στο δυναμικό του κέντρου υπάρχει μόνο ένας ακτινολόγος. Για το ΕΚΑΒ Σερρών ο κ. Φραγγίδης ανέφερε ελλείψεις σε οδηγούς και διασώστες, σοβαρές ελλείψεις σε ασθενοφόρα, πολλά από τα οποία που λειτουργούν είναι πολύ παλαιά και κάποια από αυτά είναι σταθμευμένα εδώ και αρκετό καιρό λόγω βλαβών ενώ σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το κλιμάκιο τα 11 ασθενοφόρα που υπήρχαν στην βάρδια για ολόκληρο το νομό αυτή τη στιγμή έχουν γίνει μόλις 3,5 ανά βάρδια τα οποία αναλαμβάνουν και τις διακομιδές προς τη Θεσσαλονίκη.

Γ. Φραγγίδης: Μεγάλες ελλείψεις στις δομές υγείας των ΣερρώνΤελευταία επίσκεψη του κλιμακίου ήταν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με τη διοίκηση, αλλά και με τους γιατρούς και τους εργαζομένους. «Όπως και σε άλλα Νοσοκομεία της επαρχίας έτσι και στο Νοσοκομείο Σερρών παρουσιάζονται κι εδώ προβλήματα που έχουν σχέση με την επάνδρωση και τη σωστή λειτουργία. Κλινικές, όπως η ουρολογική δεν λειτουργεί, κλινικές οι οποίες χρειάζονται προσωπικό για να λειτουργήσουν, όπως η καρδιολογική δεν έχει προσωπικό, λείπουν οι καρδιολόγοι και βεβαίως ένα νοσοκομείο με 400 κλίνες, έχει δηλαδή από τις περισσότερες στην επαρχία, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να λειτουργήσει με τρεις αναισθησιολόγους τη στιγμή που τα χειρουργικά κρεβάτια υπερβαίνουν τα 120» είπε ο κ. Φραγγίδης τονίζοντας «όλα αυτά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η πανδημία οδήγησε σε κάποια στοιχεία τα οποία γνωρίζουμε πλέον και πρέπει να μας κάνουν να λειτουργήσουμε αποφασιστικά και πολύ γρήγορα. Το Εθνικό σύστημα υγείας το οποίο μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με τους εργαζόμενους, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό και  γιατρούς οι οποίοι έδωσαν μεγάλες μάχες για να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Το Εθνικό σύστημα Υγείας χρειάζεται μια αναγέννηση, μια αναδιοργάνωση και το λέμε εμείς οι οποίοι το δημιουργήσαμε που τότε ήταν μέσα στα έξι πιο οργανωμένα συστήματα υγείας στον κόσμο». Ο κ. Φραγγίδης είπε ότι  πρέπει η κυβέρνηση να προχωρήσει σε μια προκήρυξη για όλη την Ελλάδα για πρόσληψη προσωπικού και να δώσει κίνητρα, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, εκπαιδευτικά και οικογενειακά σε όλους τους εργαζόμενους για να μπορέσουν να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν. «Αν δεν το κάνουμε αυτό οι επαρχιακές και ακριτικές περιοχές θα έχουν αυτά τα προβλήματα» υπογράμμισε ο κ. Φραγγίδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος