Φυλακές Νιγρίτας: Οι έγκλειστοι μαθητές παρουσιάζουν το βιβλίο τους “Σχώρα με, ρε μάνα”

Το 5ο συλλογικό έργο των έγκλειστων μαθητών του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας που εδρεύει στις Φυλακές Νιγρίτας και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Εργαστηρίου Δημιουργικής Γραφής θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 24 Μαΐου, στις 7.15 το απόγευμα στο Ζιντζιρλί τζαμί. 

Φυλακές Νιγρίτας: Οι έγκλειστοι μαθητές παρουσιάζουν το βιβλίο τους “Σχώρα με, ρε μάνα”

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο συγγραφέας, ιστορικός και δημοσιογράφος Βασίλης Τζανακάρης, ο επιστημονικά υπεύθυνος του προγράμματος και διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Τριαντάφυλλος Η. Κωτόπουλος και η εκδότρια και συγγραφέας Καλλιόπη Πασιά.

Την εκδήλωση συντονίζει η ποιήτρια και δημοσιογράφος Χρυσάνθη Ιακώβου. Κείμενα των μαθητών θα απαγγείλει η φιλόλογος Ισιδώρα Μάλαμα.

Το εργαστήρι ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2017 σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Δημιουργική Γραφή» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με διευθυντή και επιστημονικά υπεύθυνο, τον καθηγητή Τριαντάφυλλο Η. Κωτόπουλο.

Φυλακές Νιγρίτας: Οι έγκλειστοι μαθητές παρουσιάζουν το βιβλίο τους “Σχώρα με, ρε μάνα”

«Σχώρα με, ρε μάνα»

Ο τίτλος του βιβλίου «Σχώρα με, ρε μάνα» προέρχεται από το χέρι του μαθητή του σχολείου Μηνά. Μια απλή φράση, που όμως κουβαλά τόσο μεγάλο συναισθηματικό φορτίο, μετουσιώνεται μέσα στο περιβάλλον της φυλακής σε ποίηση και εκφράζει την αγωνιώδη κραυγή όλων των μαθητών για μια δεύτερη ευκαιρία.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, το μολύβι στο χέρι του έγκλειστου μαθητή γίνεται εργαλείο αυτογνωσίας και προσωπικής ανάπτυξης κι εγείρει δυνατά συναισθήματα στον αναγνώστη, που, διαβάζοντας τα ποιήματά τους, αντιλαμβάνεται ότι έχει να κάνει με ανθρώπους με συναισθηματικό πλούτο κι έτσι η δημιουργική γραφή, εκτός από ποίηση – θεραπεία, γίνεται και ποίηση – επανένταξη, που είναι ο κύριος στόχος του σχολείου στη φυλακή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος