Φωτιές στο N.Πετρίτσι: Σχέδιο εμπρησμού «βλέπει» ο αντιδήμαρχος Αντ. Σλατίντσης

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στους κατοίκους του Ν.Πετριτσίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής για τη συχνότητα εκδήλωσης φωτιάς στην περιοχή με την τελευταία να εκδηλώνεται χθες , μικρής έκτασης ευτυχώς. Ήταν η τρίτη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή σε διάστημα δύο εβδομάδων.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Σιντικής Αντώνης Σλατίντσης εξέφρασε τη βεβαιότητά του πως πρόκειται για εμπρησμό και συγκεκριμένα – για σχέδιο εμπρησμού όπως χαρακτηριστικά είπε- , διότι η χθεσινή φωτιά που εκδηλώθηκε στις 7.30 το απόγευμα στην είσοδο Ν.Πετριτσίου, εξαπλώθηκε σε έκταση 1000 περίπου μέτρων και ανά τριακόσια μέτρια υπήρχε πύρινη εστία.
Την προηγούμενη Πέμπτη για την κατάσβεση της φωτιάς πήραν μέρος ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από ολόκληρο τον Νομό Σερρών, εναέρια μέσα- δύο καναντέρ κι ένα ελικόπτερο, της ειδικής μονάδας δασικών επιχειρήσεων, μηχανήματα του Δήμου Σιντικής και κάτοικοι του Νέου Πετριτσίου με αποτέλεσμα να τεθεί σύντομα υπό έλεγχο η φωτιά και στο τέλος να οριοθετηθεί και να σβηστεί ενώ είχαν εκκενωθεί σπίτια και επιχειρήσεις της περιοχής για προληπτικούς λόγους.
Χθες επίσης έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής οι άνδρες της οποία αποσόβησαν τον κίνδυνο επέκτασής της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος