Φ. Αραμπατζή: Σέρρες δυνατές – Έναρξη προγράμματος στήριξης γυναικών

Σε μια κατάμεστη αίθουσα με γυναίκες κάθε ηλικίας και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ομιλίες πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ το 1ο Συνέδριο στις Σέρρες με τίτλο « Γυναίκα – Μητέρα, η ηρωίδα με τους χίλιους ρόλους».

Φ. Αραμπατζή: Σέρρες δυνατές – Έναρξη προγράμματος στήριξης γυναικώνΤο εν λόγω εγχείρημα ουσιαστικά αποτελεί το εφαλτήριο για την υλοποίηση ενός Προγράμματος με τίτλο «Μαζί πιο δυνατές», ένα πρόγραμμα ενδυνάμωσης και ενθάρρυνσης των γυναικών με αφετηρία τις Σέρρες, που σχεδιάστηκε και υλοποιείται με πρωτοβουλία της Κοινοβουλευτικής Εκπροσώπου της ΝΔ και Βουλευτή Σερρών κ. Φωτεινής Αραμπατζή.
Η θερμή ανταπόκριση των παρευρισκομένων στην έναρξή του, ενίσχυσε την αισιοδοξία για την πορεία και αποτελεσματικότητα του προγράμματος, που περιλαμβάνει σεμινάρια, δράσεις, εκπαιδεύσεις, ομιλίες, εργαστήρια προσωπικής ανάπτυξης, παιγνιοδράση με σκοπό να ενδυναμώσει τις γυναίκες και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο στήριξης για την γυναίκα.

Φ. Αραμπατζή: Σέρρες δυνατές – Έναρξη προγράμματος στήριξης γυναικών «Σήμερα ξεκινάμε ένα μεγάλο ταξίδι, το 1ο Συνέδριο είναι αφιερωμένο στην γυναίκα στη μητέρα, σε αυτή την ηρωϊδα με τους χιλιάδες ρόλους» είπε η κ. Φωτεινή Αραμπατζή ευχαριστώντας τους ομιλητές, όλες τις Σερραίες γυναίκες που ανταποκρίθηκαν με την παρουσία τους στο κάλεσμά της, την ομάδα έρευνας των πρώτων Σερραίων γυναικών που μπαίνουνε μπροστά σε αυτό το πρόγραμμα. «Το σύνθημα είναι ένα, καμία δεν είναι μόνη, μαζί είμαστε πιο δυνατές, γιατί μαζί αντέχουμε περισσότερα. Σέρρες δυνατές, Σερραίες δυνατές. Όλες μαζί δυνατές» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Αραμπατζή

Θερμός χαιρετισμός από τον Υπουργό Κώστα Καραμανλή

Φ. Αραμπατζή: Σέρρες δυνατές – Έναρξη προγράμματος στήριξης γυναικώνΓια την ανάγκη εξάλειψης των στερεοτύπων και νοοτροπιών του παρελθόντος που περιορίζουν την εξέλιξη των γυναικών και συμβάλουν στη διαιώνιση της ανισότητας αναφέρθηκε στον σύντομο, αλλά από καρδιάς ,χαιρετισμό του ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής συγχαίροντας την κ. Αραμπατζή για την πρωτοβουλία και όλους τους συντελεστές της προσπάθειας. «Παρά το γεγονός ότι θεσμικά έχουν γίνει βήματα προόδου, στην πράξη οι γυναίκες έχουν να διανύσουν πολύ δρόμο , καθώς οι ανισότητες παραμένουν μεγάλες» υπογράμμισε-μεταξύ άλλων- ο . Καραμανλής.

Φ. Αραμπατζή: Σέρρες δυνατές – Έναρξη προγράμματος στήριξης γυναικώνΦ. Αραμπατζή: Σέρρες δυνατές – Έναρξη προγράμματος στήριξης γυναικών

Οι ομιλητές που προσέλκυσαν το ενδιαφέρον και την προσοχή του πολυπληθούς κοινού και μετέφεραν την γνώση και την εμπειρία τους για τα ευαίσθητα αυτά ζητήματα, ήταν η ηθοποιός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, Πρόεδρος της ΜΚΟ «ΑΝΑΣΑ» κ. Ζέτα Δούκα, ο Κλινικός Εμβρυολόγος, Διευθυντής Εργαστηρίου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής κ. Μιχάλη Πελεκάνος, η Κλινική Ψυχολόγος Δρ Άννα Κανδαράκη, και η δημιουργός του NowLetsPlay, Ψυχοθεραπεύτρια, Παιγνιοθεραπεύτρια και Συγγραφέα κ. Μαριάννα Αντωνακάκη.

Φ. Αραμπατζή: Σέρρες δυνατές – Έναρξη προγράμματος στήριξης γυναικών

Φ. Αραμπατζή: Σέρρες δυνατές – Έναρξη προγράμματος στήριξης γυναικών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος