ΕΒΕΣ: Μεγάλο ενδιαφέρον από σχολεία για το “Μαθητών Επιχειρείν”

Πάνω από 20 σχολεία από όλη της Π.Ε Σερρών, έχουν δηλώσει –μέχρι στιγμής- συμμετοχή στο  «Μαθητών Επιχειρείν», το θεσμό που καθιέρωσε πρώτο το Επιμελητήριο  Σερρών από το 2015, σε όλη την Ελλάδα,  δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος του ΕΒΕΣ, Θανάσης Μαλλιαράς, συμπληρώνοντας πως οι συμμετοχές στη μεγάλη γιορτή επιχειρηματικότητας και ευρηματικότητας  μαθητών, που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Απριλίου 2023, αναμένεται να αυξηθούν, αφού πραγματικά υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Το “Μαθητών Επιχειρείν” καθιερώθηκε ως ένας πρωτοπόρος θεσμός, μοναδικός στην Ελλάδα, που δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να προσεγγίσουν την έννοια της επιχειρηματικότητας , πολλές φορές με πρωτοποριακές ιδέες , διερευνώντας τις δυσκολίες και τις προκλήσεις του σύγχρονου επιχειρηματία και ταυτόχρονα να συνειδητοποιήσουν τη συμβολή της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.

Υλοποιείται κάθε χρόνο  σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση Ν. Σερρών  και το ΔΙΠΑΕ και χθες (1 Φεβρουαρίου) στο πλαίσιο της προετοιμασίας πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση, όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Εκεί – σύμφωνα με τον Πρόεδρο κ. Μαλλαρά- πέραν της ενημέρωσης και του προγραμματισμού παρουσιάσθηκαν και οι επιχειρηματικές ιδέες παιδιών που αναπτύχθηκαν τα τελευταία δύο χρόνια που λόγω κορονοϊού δεν πραγματοποιήθηκε η εν λόγω εκδήλωση. «Αυτό σημαίνει πως τα παιδιά έχουν στο μυαλό του το επιχειρείν» τόνισε ο κ. Μαλλιαράς σημειώνοντας « Είμαστε περήφανοι για αυτή τη δράση του Επιμελητηρίου, που πρώτο το ΕΒΕΣ καθιέρωσε πανελλαδικά και φέρνει τους μαθητές κοντά στο επιχειρείν».

Παράλληλα παιδιά που συμμετείχαν τα προηγούμενα χρόνια  στο «Μαθητών Επιχειρείν» και τώρα είναι φοιτητές, εξέφρασαν την επιθυμία να βοηθήσουν φέτος μαθητές στο εγχείρημά τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος