Εβδομάδα δράσης “Μαζί” σε συνεργασία με την ΕΡΤ Σερρών

Γέμισαν φωνές και χαρούμενα παιδικά πρόσωπα οι χώροι και το studio της ΕΡΤ Σερρών από νωρίς σήμερα, Δευτέρα (15/4 ) από μαθητές που συμμετέχουν στο Νεανικό – Μαθητικό Φεστιβάλ – Εβδομάδα Δράσης με τίτλο “Μαζί!”, που υλοποιείται στο πλαίσιο του πανελλήνιου προγράμματος  “Κι αν ήσουν εσύ;”  και συνδιοργανώνουν το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση -Τοπικός Σύνδεσμος Σερρών  και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες .

Στη διάρκειά της Εβδομάδας Δράσης 2024 φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ Σερρών και μιλούν μαθητικές ομάδες, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους. Παίρνουν μέρος 12 σχολεία,1 Δομή Φιλοξενίας (Σερρών), 31 εκπαιδευτικοί και συνεργάτες, 172 μαθητές και μαθήτριες.

Εβδομάδα δράσης “Μαζί” σε συνεργασία με την ΕΡΤ Σερρών
Εβδομάδα δράσης “Μαζί” σε συνεργασία με την ΕΡΤ Σερρών

Ο στόχος της ενδιαφέρουσας δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των πολιτών ως προς τη φιλοσοφία και τα κεντρικά μηνύματα του προγράμματος “κι αν ήσουν εσύ;”  και η διάχυση στην τοπική κοινωνία των αποτελεσμάτων του. Εκτός από τις μαθητικές ομάδες, που θα προέρχονται από σχολεία που υλοποίησαν το πρόγραμμα, θα συμμετέχουν και ομάδες παιδιών και εφήβων από το Κέντρο Προσφύγων Σερρών.

Τα παιδιά εργάζονται πάνω στην ενσυναίσθηση, την αποδοχή του άλλου και την κατανόηση του δικαιώματος των ίσων ευκαιριών για όλους. Χρησιμοποιούνται θεατρικές τεχνικές, βιωματικά εργαστήρια, διδακτικές επισκέψεις, συζητήσεις, αγώνες λόγων, δημιουργική γραφή, βιντεοσκόπηση κ.ά.

Εβδομάδα δράσης “Μαζί” σε συνεργασία με την ΕΡΤ Σερρών

Ταυτόχρονα, κατά το ίδιο διάστημα, οι εκπαιδευτικοί συμμετέχουν σε τακτικές επιμορφωτικές συντονιστικές και ενημερωτικές συναντήσεις, ώστε να υπάρχει κοινή συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη. Η αποκορύφωση αυτής της διαδικασίας είναι η συνάντηση όλων, στο τέλος του σχολικού έτους, σε ένα μεγάλο φεστιβάλ, το οποίο με τη στήριξη μεγάλου αριθμού φορέων της πόλης, έχει στόχο τη διάχυση της δουλειάς αυτής τόσο στη σχολική όσο και στην ευρύτερη κοινότητα.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΡΤ Σερρών, τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος