Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για προβλήματα των Σερραίων αγροτών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής ανάπτυξης κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης, σχετικά με προβλήματα των Σερραίων αγροτών.

«Οι βιοπαλαιστές αγρότες της ΠΕ Σερρών, όπως και όλης της χώρας, παλεύουν όλο το χρόνο να ανταπεξέλθουν με αξιοπρέπεια έχοντας να αντιμετωπίσουν καιρικά φαινόμενα, πολύ χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, ακριβά αγροτικά εφόδια, πετρέλαιο, ρεύμα, πανωτόκια από τράπεζες, χαράτσια από εφορία, Δήμους, ΟΓΑ, ΤΟΕΒ, πρόστιμα ΟΠΕΚΕΠΕ κλπ.», αναφέρουν στην κοινή ερώτησή τους.
Οι δύο βουλευτές ερωτούν τον κ. Υπουργό, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση ώστε:
• Να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% της ζημιάς οι πληγέντες από τις πλημμύρες των αγροτεμαχίων τους, την καταστροφή των εγκαταστάσεων, των αποθηκών, του μηχανολογικού και άλλου εξοπλισμού τους.
• Να εξασφαλιστεί η κρατική συνδρομή για την αποκατάσταση εκτάσεων καλλιεργήσιμης γης που υπέστησαν διάβρωση, επιχωμάτωση, αποχωμάτωση, τον καθαρισμό όλων των αντλιοστασίων που υπέστησαν καταστροφές.
• Να εξασφαλιστούν κατώτατες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν ένα εισόδημα για την επιβίωση των αγροτών.
• Να αναπληρωθεί το χαμένο εισόδημα των βαμβακοπαραγωγών και των άλλων καλλιεργητών.
• Να μειωθεί το κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, με μείωση της τιμής του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και κατάργηση του “πράσινου τέλους”, με μείωση των τιμών των αγροεφοδίων.
• Οι δηλώσεις ΟΣΔΕ να γίνονται με ευθύνη των κρατικών υπηρεσιών, χωρίς οικονομική επιβάρυνση των αγροτών.
• Να εξασφαλιστεί απρόσκοπτα η έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων και να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια χωρίς καμιά επιβάρυνση των αγροτών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος