Εργατικό Κέντρο – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: «Εμείς και εμείς» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σέρρες

Ισχνή ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης 16 Ιουνίου, οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου Σερρών και του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ.

Παρόντες ήταν μόνο ελάχιστοι συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων, γεγονός που απογοήτευσε τους διοργανωτές.

Εργατικό Κέντρο – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: «Εμείς και εμείς» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σέρρες«Τους ενδιαφέρει μάλλον ο φραπές και το μουχαμπέτι. Αν θεωρούν ότι έτσι θα αλλάξουν τη ζωή τους είναι πάρα πολύ γελασμένοι» δήλωσε εκφράζοντας την πικρία του για την απουσία εργαζομένων ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ν. Σερρών Αλκης Απιδόπουλος. Όπως υποστήριξε, εάν εφαρμοστούν όλες οι διατάξεις του νομοσχεδίου οι νέοι εργαζόμενοι δεν θα έχουν που να ακουμπήσουν, καθώς χάνονται εργασιακά δικαιώματα που κατακτήθηκαν με αγώνες.

Εργατικό Κέντρο – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: «Εμείς και εμείς» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σέρρες«Είμαστε η χώρα των αντιφάσεων. Ενώ έχουμε τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας στην Ε.Ε. αυξάνουμε τις ώρες εργασίας των ήδη εργαζομένων και αφήνουμε 1.000.000 άνεργους. Θεωρώ ότι η νέα γενιά θα πρέπει να αντιδράσει. Έρχονται γι’ αυτήν άσχημα πράγματα» τόνισε, στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αντιπρόεδρος Εργατικού Κέντρου
Ηλίας Παραστατίδης.

Εργατικό Κέντρο – Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ: «Εμείς και εμείς» στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις Σέρρες«Η συνέχεια των κινητοποιήσεων της 10ης Ιουνίου δεν είναι η καλύτερη σήμερα. Το ζητούμενο σε μία κινητοποίηση δεν είναι να απεργήσουν μόνο οι συνδικαλιστές, αλλά όλοι συνάδερφοι και να στέκεται δίπλα μας η κοινωνία. Οι εργασιακές συνθήκες και η εργασιακή ειρήνη πάνε από το κακό στο χειρότερο. Για να ξαναζωντανέψει το συνδικαλιστικό κίνημα θα πρέπει η κοινωνία να είναι δίπλα μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος Σερρών της ΑΔΕΔΥ Κώστας Στρίκας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος