Σέρρες: Επίσκεψη της Συντονίστριας του Πρωθυπουργικού Γραφείου Β. Ελλάδος στον Δήμο Εμμανουήλ Παπά

Ζητήματα που αφορούν την Τ.Α και κυρίως θέματα και προβλήματα  του Δήμου Εμμανουήλ Παπά κυριάρχησαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί (1/4) η Συντονίστρια του Πρωθυπουργικού Γραφείου Βορείου Ελλάδος Έλενα Σώκου με τον Δήμαρχο Εμμανουήλ Παπά Δημήτρη Νότα στον Δήμο.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Νότας μιλώντας – αμέσως μετά τη συνάντηση – στην ΕΡΤ Σερρών σημείωσε πως πέραν της συζήτησης για την Τ.Α με την κ. Σώκου, ο ίδιος έθεσε δύο σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Εμμανουήλ Παπά ζητώντας να δοθούν λύσεις.

Πρωτίστως να γίνουν επενδύσεις σε αρδευτικά δίκτυα, αναφέροντας πως ήδη υπάρχει αίτημα για Τοπική Κοινότητα έργου ύψους 10,2 εκατομμυρίων και επίσης να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις στην ενδοδημοτική οδοποιία,  διότι η κατάσταση των δρόμων είναι πολύ άσχημη και επικίνδυνη για την ασφάλεια των διερχομένων. Τόνισε πως τα οικονομικά  του Δήμου δεν αρκούν να προχωρήσουν σε τέτοιες παρεμβάσεις αν σκεφτεί κανείς πως το ποσό από τη ΣΑΤΑ αγγίζει τα 210.000 ευρώ για 17 τοπικά διαμερίσματα.   Συμπλήρωσε δε πως από το 2008 έχουν να γίνουν σοβαρές παρεμβάσεις με εξ αρχής ασφαλτοστρώσεις στην ενδοδημοτική οδοποιία. 

Σέρρες: Επίσκεψη της Συντονίστριας του Πρωθυπουργικού Γραφείου Β. Ελλάδος στον Δήμο Εμμανουήλ Παπά

Παράλληλα ο κ. Νότας ο οποίος υποστήριξε πως πρέπει να αλλάξει η στόχευση στο μοντέλο ανάπτυξης και να εστιάσει στον Πρωτογενή Τομέα- πρότεινε να δοθεί για την επίλυση των σημαντικών αυτών προβλημάτων στο Δήμο του αλλά και σε όλους σχεδόν τους δήμους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα, μέρος χρημάτων από τα τέλη κυκλοφορίας προκειμένου να γίνουν τα απαιτούμενα έργα.

Η κ. Σώκου επιφυλάχθηκε να μεταφέρει τα αιτήματα και τις προτάσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος