Το ζήτημα του συστήματος ανταμοιβής πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και μετατάξεων αναδεικνύει με ανοιχτή επιστολή της που απέστειλε στους τοπικούς βουλευτές η Ένωση Στρατιωτικών της Π.Ε. Σερρών.
Με την επιστολή της η Ένωση ζητά την τροποποίηση των διατάξεων αναφορικά με το προαγωγικό καθεστώς των εν ενεργεία στρατιωτικών προελεύσεως ΕΜΘ και ΕΠ.ΟΠ.
Η Ένωση ζητά :
Οι κάτοχοι πτυχίου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης από την κατηγορία ΕΜΘ και ΕΠ.ΟΠ. να λαμβάνουν κατά τη μετάταξή τους και υπό αναδρομική ισχύ τον επόμενο διοικητικό βαθμό, εκ του κατεχομένου, όπως υφίσταται και διευρυμένα με τους αποφοίτους ΑΣΣΥ.
Να δίδεται η δυνατότητα μετάταξης στους ΕΠ.ΟΠ με το πέρας 7 ετών, χρόνος μονιμοποίησης, αντί 12 ετών.
Να δίδεται η δυνατότητα για όσους ΕΜΘ και ΕΠ.ΟΠ., κατέχουν πτυχία Ανώτατης Εκπαίδευσης και δεν μετατάχθηκαν, να λαμβάνουν πρόσθετο διοικητικό βαθμό, πριν την αποστρατεία τους, σε χρόνο ανάλογο των αποφοίτων ΑΣΣΥ.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος