ΕΝΙΣ: Επισφαλείς οι διασωληνώσεις επειγόντων περιστατικών μέσω «ταχύρρυθμης εκπαίδευσης»

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ασφάλεια λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών «κρούει» η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών, καθώς -όπως υποστηρίζει- με ταχύρρυθμη εκπαίδευση 7 νοσοκομειακών γιατρών άλλων ειδικοτήτων επιχειρεί η 4η ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης επιχειρεί να καλύψει την έλλειψη αναισθησιολόγων στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Με έγγραφό της στην ιατρική υπηρεσία του νοσοκομείου  η 4ΥΠΕ ζητά 2 Παθολόγοι, 2 Καρδιολόγοι, 2 Χειρουργοί και 1 ΩΡΛ,  να εκπαιδευθούν στην επείγουσα διασωλήνωση, ώστε να είναι σε θέση να προβούν σε διασωλήνωση επείγοντος περιστατικού, το οποίο στη συνέχεια αφού σταθεροποιηθεί, θα διακομιστεί για αντιμετώπιση στο κατάλληλο νοσοκομείο.

«Με μια εκπαίδευση τριών ωρών σε πρόπλασμα δεν μπορούμε να καλύψουμε με ασφάλεια τα επείγοντα περιστατικά και τους νοσηλευόμενους ασθενείς. Δεν θα γίνουμε συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα!» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της ΕΝΙΣ Βαγγέλης Παπαμιχάλης.

Κάνοντας λόγο για υποτίμηση της λογικής, της αξιοπρέπειας, της ηθικής, της επαγγελματικής τους γνώσης και της ευθύνης τους απέναντι στους ασθενείς οι νοσοκομειακοί γιατροί των Σερρών ζητούν την άρση της συγκεκριμένης απόφασης και δηλώνουν ότι σε περίπτωση ισχύς της, θα αρνηθούν να την εφαρμόσουν.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιχάλη έχει ξεκινήσει επικοινωνία με τους συναδέλφους στα νοσοκομεία Δράμας, Ξάνθης, Κομοτηνής, όπου και εκεί έχει σταλεί η συγκεκριμένη απόφαση προκείμενου να υπάρχουν μαζικές αντιδράσεις, ενώ το θέμα θα τεθεί στην προσεχή γενική συνέλευση της ΕΝΙΣ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος