Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο του Ολοκαυτώματος της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας

Εκδηλώσεις μνήμης, με την ευκαιρία της 109ης επετείου του Ολοκαυτώματος της πόλης της Νιγρίτας και της ευρύτερης Βισαλτίας, που συνέβη κατά τον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο 17 έως 20 Ιουνίου 1913, διοργανώνουν 18 και 19 Ιουνίου στην πλατεία Δημαρχείου, στη Νιγρίτα, ο Δήμος Βισαλτίας, το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου και ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Κωνσταντίνο Χολέβα, πολιτικό επιστήμονα -συγγραφέα με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα της Νιγρίτας και οι διαχρονικοί αγώνες του Μακεδονικού Ελληνισμού».
Στις 21:15 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με τίτλο «100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή-100 χρόνια πολιτισμός μετά» με την Ζωή Παπαδοπούλου. Πρόκειται για να μουσικό ταξίδι από τις βεγγέρες της Σμύρνης, ως τις συγκλονιστικές ημέρες της καταστροφής και τη διαμόρφωση του Ελληνικού πολιτισμού από τους πρόσφυγες μέχρι σήμερα, μέσα από σπουδαία τραγούδια.
Την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 7.30π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νιγρίτας θα τελεστεί θεία λειτουργία και μνημόσυνο για τα θύματα του ολοκαυτώματος .Στην συνέχεια θα ακολουθήσει μετάβαση με πομπή στο μνημείο του ήρωα Καπετάν Γιαγκλή, όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από εκπροσώπους των αρχών και των φορέων του τόπου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος