Είχαν «ρημάξει» αυτοκίνητα σε Σέρρες και Καβάλα

Στη φάκα της αστυνομίας δύο άντρες 24 και 50 χρόνων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Οι εν λόγω άνδρες κινούνταν με αυτοκίνητα σε περιοχές των Σερρών και της Καβάλας όπου διέπρατταν διαρρήξεις και κλοπές από σταθμευμένα οχήματα, κυρίως σε παραλιακές περιοχές και κοιμητήρια. Από τις 18 Σεπτεμβρίου έως 19 Νοεμβρίου 2022, διέπραξαν συνολικά 18 διαρρήξεις οχημάτων σε περιοχές των Σερρών (έξι) και της Καβάλας (12) από όπου αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα. Η αξία των κλοπιμαίων ξεπερνά τις 6.000 ευρώ, σύμφωνα με δηλώσεις των παθόντων.
Παράλληλα σχηματίσθηκε δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού συνεργού τους για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής .

Οι δύο από τους ημεδαπούς σε αυτοκίνητο το μεσημέρι του Σαββάτου όπου νωρίτερα είχαν διαπράξει διάρρηξη οχήματος σε περιοχή της Καβάλας . Σε σήμα των αστυνομικών για διενέργεια ελέγχου, ανέπτυξαν ταχύτητα και με επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησαν να διαφύγουν. Σε περιοχή της Θεσσαλονίκης προσέκρουσαν σε περιπολικό με αποτέλεσμα την πρόκληση υλικών ζημιών και στη συνέχεια εγκατέλειψαν το όχημά τους προσπαθώντας να διαφύγουν, αλλά ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Κατασχέθηκαν δύο οχήματα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των κλοπών, καθώς και μικροποσότητα κάνναβης που βρέθηκε στην κατοχή του ενός συλληφθέντα.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος