Ε.Ν.Ι.Σ: Σε άμεσο κίνδυνο η υγεία του απεργού πείνας – Σεβόμαστε την προσωπική του επιλογή

Έκκληση προς την Κυβέρνηση για την προστασία της υγείας του απεργού πείνας και δίψας προσωρινά κρατούμενου, Θάνου Χατζηαγγέλου, που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, απευθύνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών  Σερρών.

«Η υγεία του έχει τεθεί σε σοβαρό κίνδυνο λόγω πολυήμερης απεργίας πείνας και δίψας. Ως γιατροί δεσμευόμαστε από τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας σύμφωνα με τον οποίο ο ιατρός δεν επιτρέπεται να προβεί στην εκτέλεση οποιασδήποτε ιατρικής πράξης εάν ο ασθενής έχει ικανότητα για συναίνεση. Ως γιατροί θλιβόμαστε να βλέπουμε έναν νέο άνθρωπο να θέτει τη ζωή του σε κίνδυνο χωρίς να μπορούμε να τον βοηθήσουμε, αλλά σεβόμαστε την προσωπική του επιλογή» υποστηρίζει- μεταξύ άλλων- στην ανακοίνωσή της η διοίκηση της Ε.Ν.Ι.Σ., υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με ανθρωπιστικούς όρους το αίτημα του κρατουμένου για την μετακίνησή του στις Φυλακές Κορυδαλλού.
«Δε δεχόμαστε να γίνουμε οι γιατροί ο αποδιοπομπαίος τράγος για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Κανένας γιατρός δεν έχει ευθύνη για την όποια τροπή στην εξέλιξη της υγείας και της ζωής του κρατουμένου», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος