e-Επιμελητήριο το ΕΒΕ Σερρών

Τη μετατροπή των Επιμελητηρίων της κεντρικής Μακεδονίας σε e-επιμελητήρια , σύγχρονα, γρήγορα και αποτελεσματικά που εξυπηρετούν άριστα τα μέλη τους και τους πολίτες, έχει ως αποτέλεσμα η υλοποίηση του έργου Ψηφιακός Μετασχηματισμός που ολοκληρώθηκε από το Επιμελητήριο Σερρών και παρουσιάστηκε χθες στην αίθουσα «Γ.Χρηστίδης» παρόντος του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα.

Πρόκειται για ένα έργο που εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» και εφαρμόζεται σε όλα τα Επιμελητήρια της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια που το υλοποιεί.

e-Επιμελητήριο το ΕΒΕ Σερρών«Μέσα από αυτό το πρόγραμμα θα μπορέσουν τα επιμελητήρια να εκσυγχρονιστούν, να ψηφιοποιηθούν, που σημαίνει ότι θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες ηλεκτρονικά σε όλα τους τα μέλη, σε όλες τις επιχειρήσεις και τελικά οι επιχειρήσεις αυτές με πολύ λιγότερη γραφειοκρατία, με πολύ λιγότερους χρόνους και ταλαιπωρία θα μπορούν να εξυπηρετούνται από τα επιμελητήριά τους σε όλη την Κ.Μ ενώ ταυτόχρονα τους δίνεται η δυνατότητα μέσα από το πρόγραμμα αυτό να προχωρήσουν στην ψηφιοποίηση όλου τους του υλικού, ουσιαστικά μετατρέπουμε τα ΕΒΕ της Κ.Μ σε e-επιμελητήρια , επιμελητήρια σύγχρονα, γρήγορα, αποτελεσματικά που εξυπηρετούν άριστα τα μέλη τους και τους πολίτες» τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας συμπληρώνοντας « η λογική μας στη Διοίκηση της Περιφέρειας Κ.Μ είναι μέχρι το 2023 να έχουμε μετατρέψει συνολικά και όλες τις υπηρεσίες της Περιφέρειας που παρέχουμε στους πολίτες ηλεκτρονικές, ψηφιακές έτσι ώστε να τελειώσει άπαξ δια παντός το γκισέ, η ταλαιπωρία , η γραφειοκρατία».

e-Επιμελητήριο το ΕΒΕ Σερρών
Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αθανάσιος Μαλλιαράς τόνισε πως πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, καθώς μειώνει τη γραφειοκρατία στις συναλλαγές με τις επιχειρήσεις και παρέχει προηγμένες ψηφιακές υπηρεσίες, για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας του νομού. « Το Επιμελητήριο Σερρών παρακολουθεί τις εξελίξεις και εναρμονίζεται με τις ανάγκες της εποχής , με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των επιχειρήσεων-μελών του»

e-Επιμελητήριο το ΕΒΕ ΣερρώνΟ Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος επισήμανε την έμφαση που δίνει η Περιφέρεια στην ψηφιακή αναβάθμιση, γι’ αυτό και όπως είπε το συγκεκριμένο έργο αποτελούσε στόχο πρώτης γραμμής. «Με γνώμονα την αναβαθμισμένη παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, Περιφέρεια και Επιμελητήριο βαδίζουν μαζί στη νέα ψηφιακή εποχή», σημείωσε ο κ. Σπυρόπουλος.

e-Επιμελητήριο το ΕΒΕ ΣερρώνΤις λεπτομέρειες του έργου του Ψηφιακού Μετασχηματισμού ανέλυσε ο Νίκος Ζώτος, ProjectManagerτης εταιρίας KNOWLEDGE Α.Ε.

e-Επιμελητήριο το ΕΒΕ Σερρών
Στο τέλος της εκδήλωσης Μάλιστα ο κ. Μαλλιαράς απένειμε τιμητική πλακέτα στον Περιφερειάρχη για την ουσιαστική και διαχρονική του στήριξη στις δράσεις του Επιμελητηρίου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος