Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ: «Πράσινο φως» για την κατασκευή νέου Δικαστικού Μεγάρου

Και τυπικά το «πράσινο φως» για την ανέγερσή του έλαβε το νέο Δικαστικό Μέγαρο Σερρών.

Εγκρίθηκε σήμερα από τη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ η πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών για την  ανέγερση 12 Δικαστικών Μεγάρων σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ αυτών και στις Σέρρες.

«Συνεχίζουμε το σχεδιασμό μας, με μικρά και μεγάλα έργα υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και ταυτόχρονα συμβάλουν στην ενίσχυση της οικονομίας μας», υποστηρίζει σε ανάρτησή του, σε προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Κώστας Καραμανλής.

Το νέο Δικαστικό Μέγαρο θα έχει μικτή επιφάνεια 10.419 τ.μ. και ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 14.300.000 ευρώ.

«Η σύμβαση σύμπραξης καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα 3 έτη εκτιμάται ότι θα αφορούν την κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 27 έτη την περίοδο λειτουργίας και συντήρησης» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Ειδικός Συνεργάτης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών,  Γιάννης Χατζόπουλος , υπογραμμίζοντας πως ο σχεδιασμός του νέου  κτιρίου έχει γίνει με γνώμονα την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες αλλά και μελλοντικές ανάγκες για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων της Π.Ε. Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος