ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Τιμή στον Ιακ. Καμπανέλη με προβολή της ταινίας «Ο Δράκος»

Την ταινία «Ο Δράκος» του σκηνοθέτη Νίκου Κούνδουρου βασισμένη σε σενάριο του Ιάκωβου Καμπανέλη θα προβάλει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών τιμώντας τον μεγάλο συγγραφέα και πνευματικό άνθρωπο με αφορμή τα εκατό χρόνια από την γέννηση του.

Θα προηγηθεί εισήγηση για τον «κινηματογραφικό ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ» από την Φιλόλογο, Διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Σερρών και μέλος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σύλια Ζέττα.

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Τιμή στον Ιακ. Καμπανέλη με προβολή της ταινίας «Ο Δράκος»Η ταινία που γυρίστηκε στην Ελλάδα και πρωτοεμφανίστηκε στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας, με πρωταγωνιστή τον Ντίνο Ηλιόπουλο και μουσική επένδυση του Μάνου Χατζηδάκι, έχει συμπεριληφθεί στις 100 καλύτερες ευρωπαϊκές ταινίες για τον 20ό αιώνα.
Η προβολή θα γίνει στην κεντρική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ το Σάββατο (12/11)στις 9 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Την τιμητική εκδήλωση θα παρακολουθήσουν και μαθητές της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος