ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Καθήκοντα ανέλαβε ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γ.Ανδρέου

Με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης και επισήμως καθήκοντα ανέλαβε την Τρίτη 22 Μαρτίου και για δύο χρόνια ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Σερρών Γιώργος Ανδρέου.

Η παρουσίαση του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, από τον Δήμαρχο Σερρών και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Θεάτρου, παρουσία μελών του διοικητικού συμβουλίου.

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Καθήκοντα ανέλαβε ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γ.Ανδρέου«Η μέχρι τώρα πορεία και η προσφορά του Γ.Ανδρέου στον χώρο του πολιτισμού αποτελούν τα καλύτερα εχέγγυα για τη νέα σελίδα που ανοίγει για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Κοινό μας όραμα και στόχος είναι η αναβάθμιση και ενίσχυση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. προκειμένου να αποτελέσει σημείο αναφοράς όχι μόνο στις Σέρρες αλλά και πανελλαδικά», τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης. Ανακοίνωσε ότι ο κ. Ανδρέου αναλαμβάνει και καθήκοντα άμισθου συμβούλου του για θέματα πολιτισμού στο Δήμο Σερρών , παρουσιάζοντας παράλληλα τους βασικούς άξονες, που από κοινού έχουν θέσει, για την αναβάθμιση του τοπικού θεάτρου.
«Η επόμενη ημέρα για το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών σηματοδοτεί αυτό το όραμα με στόχευση σε τέσσερις βασικούς άξονες:

-Εξωστρέφεια. Με συνέργειες, συνεργασίες και παραγωγές που θα ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα και θα δώσουν το δικό τους στίγμα στο πολιτιστικό γίγνεσθαι του τόπου μας.

– Δημιουργία νέων θεσμών. Με νέες καλλιτεχνικές δράσεις και ενίσχυση των υφιστάμενων σε συνεργασία με τον Δήμο Σερρών.

– Ανάδειξη του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.

– Άνοιγμα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. στην περιφέρεια του νομού Σερρών. Με ενίσχυση των καλλιτεχνικών δράσεων σε επίπεδο πόλης και νομού» δήλωσε ο κ.Χρυσάφης.

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Καθήκοντα ανέλαβε ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γ.ΑνδρέουΑπό την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών Σάββας Ρίζος έκανε λόγο μια δύσκολη εποχή για τον χώρο της τέχνης και του πολιτισμού, εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη και την στήριξη του στο πρόσωπο του νέου Καλλιτεχνικού Διευθυντή .
«Είμαστε βέβαιοι ότι θα έχουμε μια αρμονική και γόνιμη συνεργασία, για τους από κοινού στόχους μας, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που αξίζει και συνάδει με το κύρος και την μέχρι τώρα πορεία του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών .Του ευχόμαστε από καρδιάς μία καλή και δημιουργική θητεία στα νέα του καθήκοντα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Ρίζος.

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Καθήκοντα ανέλαβε ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γ.Ανδρέου«Είμαι πανευτυχής που βρίσκομαι στη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή, η οποία με τιμά ιδιαίτερα. Οι Σέρρες είναι ο τόπος μου. Ο τόπος στον οποίο χρωστάω το σύνολο της καλλιτεχνικής μου δημιουργικότητας και για αυτό θέλω να επιστρέψω κάτι σε αυτόν», υποστήριξε ο κ.Ανδρέου , ενώ δήλωσε ιδιαίτερα συγκινημένος καθώς -όπως υποστήριξε- εκπληρώνει την υπόσχεση που έδωσε προς τον πατέρα του, τον αείμνηστο Δήμαρχο Σερρών Ανδρέα Ανδρέου, να συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις στην πρόοδο των Σερρών.
Αφιέρωμα στην Μικρασιατική Καταστροφή-Νέος θεσμός «Το καλοκαίρι της κωμωδίας»
Ο κ.Ανδρέου γνωστοποίησε ότι από τον Μάρτιο του 2022 ως τον Μάρτιο του 2023 το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών θα αφιερώσει τις δράσεις του στην επέτειο της συμπλήρωσης των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, με έμφαση στον ρόλο της Γυναίκας, παρουσιάζοντας παράλληλα και τη δημιουργία ενός θεσμού, που το τοπικό θέατρο και η δημοτική αρχή θέλουν να καθιερώσουν, με την επωνυμία «Το καλοκαίρι της κωμωδίας» . Πρόκειται για παραστάσεις που θα ταξιδέψουν σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών, ένα αφιέρωμα στους Έλληνες σεναριογράφους, που όπως δήλωσε ο κ.Ανδρέου, έγραψαν «κομψοτεχήματα» στο νεοελληνικό θέατρο.

ΔΗΠΕΘΕ Σερρών: Καθήκοντα ανέλαβε ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γ.ΑνδρέουΣχετικά με το μέλλον του θεσμού της Πανεπιστημιάδας, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής δήλωσε πως θα συνεχιστεί και θα στηριχθεί, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως για φέτος θα πρέπει να διερευνηθεί κατά πόσο οι συμμετέχοντες (θεατρικές ομάδες πανεπιστημίων, ερασιτεχνικές ομάδες) είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν κάποια δράση.
Ερωτηθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τα ποικίλα σχόλια που προκάλεσε η ανακοίνωση της συνεργασίας του με το ΔΗΠΕΘΕ Σερρών από τον Δήμαρχο Σερρών τον περασμένο Σεπτέμβριο, πριν καν να προκηρυχθεί η σχετική θέση, δήλωσε ότι ο Δήμαρχος Σερρών ορθώς έπραξε, ενώ προσδιόρισε τις αντιδράσεις σε ένα μόνο πρόσωπο, στον συνθέτη Σταμάτη Κραουνάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος