Δήμος Βισαλτίας: Εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Με την ένταξή του πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» το «πράσινο φως» για την έναρξη κατασκευής του πήρε το καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στην κοινότητα Νιγρίτας. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις  386.600 ευρώ , ποσό που αφορά  στην κατασκευή και στον εξοπλισμό του. Το καταφύγιο θα γίνει στην περιοχή του πρώην Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Νιγρίτας και θα είναι δυναμικότητας πενήντα θέσεων.

 « Με την κατασκευή του θα λυθεί ένα μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει με τα αδέσποτα σκυλιά στο σύνολο του Δήμου μας. Εκεί θα μπορούν να φιλοξενηθούν άρρωστα ή επιθετικά ζώα Βασική προτεραιότητα της δημοτικής αρχής αποτελεί η προστασία των αδέσποτων, μέσω της δημιουργίας όσο το δυνατόν καλύτερων συνθηκών διαβίωσής τους» δήλωσε στην ΕΡΤ Σερρών ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βισαλτίας Λεωνίδας Ψαρράς.

Όπως υποστήριξε, προωθείται η ενίσχυση της συνεργασίας της κάθε τοπικής κοινότητας με τα μέλη του φιλοζωικού συλλόγου , ενώ θα ξεκινήσει η έκδοση και η διανομή ενημερωτικού υλικού για τον περιορισμό της ανεξέλεγκτης αναπαραγωγής των αδέσποτων ζωών και της προώθησης των υιοθεσιών .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος