Δήμος Σιντικής: Στον ποδηλατικό χάρτη της Ευρώπης ο δρόμος Καρυδοχώρι-Κατάφυτο Δράμας

Στον ποδηλατικό χάρτη της Ευρώπης αναμένεται να μπει ο δασικός δρόμος που ενώνει το Καρυδοχώρι Σερρών με το Κατάφυτο Δράμας.

Το μονοπάτι «ΕuroVelo 13» είχε χαραχτεί πριν από δέκα χρόνια και σε συνάντηση που είχαν προχθές εκπρόσωποι των Δήμων Σιντικής και Κάτω Νευροκοπίου αποφασίσθηκε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για να ολοκληρωθεί το έργο. «Κάναμε την πρώτη συνάντηση με τον όμορο Δήμο Σιντικής. Με αυτήν την ευκαιρία θέλουμε να αναπτύξουμε και να δημιουργήσουμε σχέσεις οι οποίες θα προέλθουν από την αρχή που είχε γίνει πριν από μια δεκαετία της χάραξης ενός Ευρωπαϊκού ποδηλατικού μονοπατιού. Είναι το μονοπάτι «ΕuroVelo 13».Έχει χαραχτεί αλλά δυστυχώς έχει μείνει μόνο επί χάρτου μέχρι στιγμής. Δράττουμε την ευκαιρία και θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες που χρειάζονται έτσι ώστε να τελεσφορήσουν και να έχουμε μια όμορφη ορεινή ποδηλατική διαδρομή η οποία εκτός του ότι θα ενώνει τους δύο Δήμους, τους βάζει και στον ποδηλατικό χάρτη όλης της Ευρώπης» είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου Θοδωρής Ιφόγλου.

Δήμος Σιντικής: Στον ποδηλατικό χάρτη της Ευρώπης ο δρόμος Καρυδοχώρι-Κατάφυτο Δράμας

Στη συνάντηση το Δήμο Σιντικής εκπροσώπησε ο  Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, Στάθης Ζαπρίδης που μιλώντας στην ΕΡΤ Σερρών τόνισε: «Για εμάς αυτός ο δρόμος, εκτός του ότι θα είναι ποδηλατικός, είναι ζωτικής σημασίας για όλο το Δήμο και για τα χωριά, Καπνόφυτο, Αχλαδοχώρι, Καρυδοχώρι, γιατί θα βοηθήσει τους αγρότες, τους υλοτόμους, τους κυνηγούς, σε περίπτωση πυρκαγιάς θα μπορεί να έχει εύκολη πρόσβαση η Πυροσβεστική και θα μπορούμε πιο σύντομα να βρισκόμαστε στη Δράμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος