Δήμος Σερρών: Νέο αναρροφητικό σάρωθρο τον στόλο της καθαριότητας

Ενισχύεται ο στόλος της καθαριότητας στο Δήμο Σερρών με ένα καινούργιο σύγχρονο αναρροφητικό σάρωθρο που παρέλαβε ο Δήμος στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματός για την ενίσχυση και αναβάθμιση του στόλου οχημάτων καθαριότητας.
«Το αναρροφητικό σάρωθρο είναι το πρώτο από τα συνολικά εννέα οχήματα, τα οποία παραλαμβάνουμε σταδιακά προκειμένου να ενισχύσουμε τον στόλο της καθαριότητας του Δήμου μας», τόνισε ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης και πρόσθεσε: «Με την παραλαβή του νέου στόλου και εξοπλισμού, συνολικού προϋπολογισμού1,45 εκατ. ευρώ με χρηματοδότηση από ίδιους πόρους και από το πρόγραμμα Φιλόδημος, παρέχουμε στους εργαζόμενους στην υπηρεσία Καθαριότητας τα κατάλληλα μέσα για να δώσουν πιο αποδοτικά τον αγώνα για έναν πιο καθαρό Δήμο”.

Δήμος Σερρών: Νέο αναρροφητικό σάρωθρο τον στόλο της καθαριότητας
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Καρακολίδης είπε πως σε επίπεδο καθαριότητας ο Δήμος είναι σε πολύ καλό σημείο, πως δεν είναι ικανοποιητικός ο αριθμός των εργαζομένων, εξηγώντας πως στα δύο τμήματα – κοινοχρήστων χώρων και αποκομιδής – εργάζονται περίπου 90 μόνιμοι υπάλληλοι και 15 με 20 άτομα μέσω προγραμμάτων.

Τόνισε πως καταβάλλεται προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό του στόλου και τους επόμενους μήνες αναμένεται να προστεθούν στον στόλο του Δήμου πέντε απορριμματοφόρα, ένα καδοπλυντήριο, μία υδροφόρα και ένας εκσκαφέας φορτωτής, ενώ σύντομα θα παραδοθούν πέντε αυτοκινούμενα ηλεκτροκίνητα αναρροφητικά χειραμαξίδια.
Παρουσιάζοντας χθες ο Δήμαρχος Σερρών με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο στην Πλ. Ελευθερίας, το νέο αρθρωτό αναρροφητικό σάρωθρο, ο κ. Καρακολίδης τόνισε ότι είναι χωρητικότητας κάδου σαρωμάτων 1.500 λίτρων και αντιρρυπαντικής τεχνολογίας stage V.
Το μέγεθος του οχήματος, εξάλλου, το καθιστά ιδιαίτερα χρήσιμο για τον καθαρισμό πλατειών, πεζοδρόμων και στενών δρόμων των Σερρών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος