Δήμος Σερρών: Κάλεσμα υποβολής αιτήσεων για βρεφικούς – παιδικούς – Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης

Για πρώτη φορά εφέτος τα ΚΔΑΠ της ΚΕΔΗΣ θα απασχολήσουν τα παιδιά και τον Αύγουστο λειτουργώντας έτσι σε 12μηνη βάση ανακοίνωσε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου η  Πρόεδρος της ΚΕΔΗΣ Χρυσάνθη Παλάζη η οποία μαζί με τον Πρόεδρο του ΟΠΑΚΠΑ Γιάννη Δεσποτίδη, απηύθυναν κάλεσμα στους γονείς του Δήμου Σερρών,  για υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής».

Στον Δήμο Σερρών λειτουργούν σήμερα εννέα δομές ΚΔΑΠ και μία δομή ΚΔΑΠ ΜΕΑ. Από αυτές, τέσσερις δομές λειτουργούν σε διπλή βάρδια (1:30 – 17:30 και 17:30 – 21:30) στις περιοχές της Ομόνοιας και των Σφαγείων και στο Σκούταρι και τον Προβατά Σερρών, ενώ πέντε δομές μονής βάρδιας στεγάζονται και λειτουργούν σε Δημοτικά Σχολεία.

Συνεργασία με τον ΜΓΣ Πανσερραϊκός

Παράλληλα, η κ.Παλάζη και ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Τάσος Παναγιώτου ανακοίνωσαν την έναρξη συνεργασίας του Συλλόγου με τα ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ, επισημαίνοντας η Πρόεδρος,  ότι στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας από εφέτος τα παιδιά που θα εγγραφούν στα ΚΔΑΠ και στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ της ΚΕΔΗΣ θα έχουν τη δυνατότητα να αθληθούν δωρεάν όλο τον χρόνο σε οποιοδήποτε από τα τμήματα του Συλλόγου επιλέξουν σε χώρο ή χρόνο εκτός λειτουργίας των ΚΔΑΠ.

Επίσης  ανακοίνωσε ότι με απόφαση του Δημάρχου Σερρών Αλέξανδρου Χρυσάφη η ΚΕΔΗΣ θα κάνει δώρο ένα ποδήλατο σε κάθε παιδί που θα εγγραφεί στις δομές ΚΔΑΠ του Δήμου.

Τέλος  αναφέρθηκε  και στη δυνατότητα που προσφέρουν τα ΚΔΑΠ του Δήμου στα παιδιά να παρακολουθήσουν δωρεάν μπαλέτο, φιλαρμονική και μαθήματα στο εικαστικό εργαστήριο ΑΡΤΙΟ, καθώς και στις μητέρες να συμμετέχουν δωρεάν στα τμήματα άθλησης.

Γ.Δεσποτίδης:  Στηρίξτε τις δομές του Δήμου Σερρών

Ο ΟΠΑΚΠΑ θα συμμετέχει για μία ακόμη χρονιά, το 2020-2021, στην υλοποίηση πράξεων της δράσης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής». Αντικείμενο της δράσης αποτελεί η παροχή στα ωφελούμενα άτομα θέσεων φροντίδας και φιλοξενίας βρεφών και νηπίων στις δομές του Οργανισμού.

«Οι ωφελούμενες μητέρες ή πατέρες σε χηρεία, που πληρούν τις προϋποθέσεις και λάβουν μετά από αίτησή τους στην ΕΕΤΑΑ voucher μπορούν να επιλέξουν μία από τις δομές μας, οι οποίες διακρίνονται για το εξαιρετικό τους έργο. Καλούμε τους γονείς του Δήμου μας να στηρίξουν με την επιλογή τους και εφέτος όπως κάθε χρόνο τις δομές των παιδικών σταθμών, ώστε να συμβάλουν στη συνέχεια της λειτουργίας τους και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας των 40 και πλέον συμβασιούχων εργαζομένων», είπε ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ, Γιάννης Δεσποτίδης.

Σύμφωνα με τον κ.Δεσποτίδη, οι παιδικοί σταθμοί θα παραμείνουν ανοιχτοί την πρώτη και τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου, ώστε να υποστηρίξουν τη διαδικασία των αιτήσεων.

Πρόεδρος ΜΓΣ Πανσερραϊκός: Φιλοσοφία μας η προσφορά στη νεολαία και στην κοινωνία

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΜΓΣ Πανσερραϊκός Τάσος Παναγιώτου τόνισε ότι η φιλοσοφία και ο σκοπός του Συλλόγου είναι να προσφέρει στη νεολαία και στην κοινωνία. «Σε αυτό το πλαίσιο ανταποκριθήκαμε με μεγάλη μας χαρά στο κάλεσμα της ΚΕΔΗΣ. Προσδοκούμε ότι η εμπειρία, η οργάνωση και η τεχνογνωσία της ΚΕΔΗΣ θα διασφαλίσουν ότι η συνεργασία μας θα φέρει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», δήλωσε. Σημειώνεται ότι ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός διαθέτει 15 αγωνιστικά τμήματα και έξι τμήματα ΑΜΕΑ με διεθνείς και εγχώριες διακρίσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος